Головна » 2016 » Серпень » 17

«Не ридать, а добувати,

Хоч синам, як не собі,

Кращу долю в боротьбі».

                                          І. Франко

Вибрані твори: В 3-х т. Т. 1: Поезії, поеми. 2-е вид., доп. / Ред. Колегія Скотний В. та інші; упор. Шалата М. – Дрогобич: Коло, 2005. – 824 с.

         До першого тому вибраних творів Івана Франка увійшли основні оригінальні поезії письменника - серед них і ті, що в режимний час не друкувалися, - а також три його найпопулярніші поеми. Твори, як правило, подаються за першодруками або за останньою прижиттєвою авторською публікацією із максимальним дотриманням мови поета.

 

Вибрані твори: В 3-х т. Т. 2: Проза, драматургія. 2-е вид., доп. / Ред. Колегія Скотний В. та інші; упор. Гузар З. – Дрогобич: Коло, 2005. – 712 с.

         До другому тому вибраних творів Івана Франка у трьох томах увійшли кращі оповідання письменника, роман "Перехресні стежки", драма "Украдене щастя".

 

 Вибрані твори: В 3-х т. Т. 3: Літературознавство, публіцистика. 2-е вид., доп. / Ред. Колегія Скотний В. та інші; упор. Баган О. – Дрогобич: Коло, 2005. – 690 с.

         У третьому томі вибраних творів Івана Франка у трьох томах зібрано його літературознавчі, публіцистичні та політологічні праці. Вперше в українській видавничій практиці твори письменника і вченого друкуються без купюр.

 Ідейний провідник української нації / Укладач Гах Й.М. – Івано-Франківськ, 2016. – 356 с.

         Книга підготовлена колективом авторів за участю ректорів, професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів Івано-Франківська, Києва, Львова, Чернівців, Дрогобича, керівників культурно-освітніх закладів та творчих спілок Прикарпаття та розрахована на широке коло читачів – всіх тих, кому дороге і рідне Франкове слово.

«У важкі часи безправ’я і темряви він був для Західної України і університетом, і енциклопедією, і академією наук, і народним, не затвердженим ніякою монаршою ласкою міністром культури та освіти…»

                                                                                                                              П. Тичина

А 85 – Арсенич П. Іван Франко і Прикарпаття. – Івано-Франківськ: Нова Зоря, 2006. – 352 С.

         У книзі на основі архівних, літературних і музейних джерел, газетно-журнальних повідомлень, публікацій І. Білинкевича, В. Полєка та інших дослідників розповідається про одного з найвизначніших духовних провідників України, письменника, вченого, публіциста,  громадсько-політичного діяча Івана Франка та про його перебування в містах і селах Івано-Франківської області.

         В окремому розділі подаються відомості про братів, дітей, онуків Івана Франка, про його сучасників, уродженців та жителів Прикарпаття, з якими особисто спілкувався та листувався великий Каменяр.

         Книга ілюстрована багатьма фотографіями, переважно зі збірки автора книги.

 

Горак. Р.Д. Тричі мені являлася любов. Повість-есе. – Львів: Центр Європи, 2006. – 156 с.

         Всього один вірш із третього жмутку безсмертного «Зів’ялого листя» та один лист Івана Франка до свого молодшого товариша Агатангела Кримського взяв Роман Горак за основу для створення своєї повісті-есе «Тричі мені являлася любов», щоб розповісти про ті сторінки в житті письменника, які завжди закривала за бронзовіла постать вічного революціонера, та які завжди залишались поза увагою дослідників.

         Видання, вперше щедро проілюстроване фотоматеріалами, запрошує кожного заглянути у лабораторію духа письменника.

 

Категорія: Події | Переглядів: 890 | Дата: 17.08.2016

Четвер, 28.03.2024, 18:17


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |