Головна » 2018 » Травень » 02

Ми за Україну поборемося,

Щоб Чорнобиль нас не переміг.

Разом всі цим людям поклонімося,

Хто життя нам на землі зберіг…

26 квітня 2018 року виповнилося 32 роки Чорнобильської трагедії – страшної катастрофи в історії людства.

32 роки…Багато це чи мало? Для окремої людини – значима частина життя, а для історії – навіть не хвилина, а мить; для нашої післячорнобильської України – лише гіркий початок довгого хресного шляху.

Про Чорнобиль ми не можемо забути, якби навіть і захотіли. Адже нам ще довго прийдеться жити «під саркофагом», в який, нажаль, не заховано всі чорнобильські проблеми.

Радіація встигла наробити багато лиха не лише теперішньому поколінню, але й прийдешньому.

Категорія: Події | Переглядів: 469 | Дата: 02.05.2018

В Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва, в рамках екологічного тижня «Жити в стилі ЕКО вчить бібліотека» відбулося коло екологічних ідей «Доля планети в наших руках».

Мета заходу: сприяти формуванню екологічного мислення й екологічної культури, почуття особистої відповідальності кожного за стан довкілля, формувати інтерес до вирішення екологічних завдань і ситуацій. Привернути увагу молоді до проблеми переробки та утилізації побутових відходів.

Категорія: Події | Переглядів: 497 | Дата: 02.05.2018

Із розвитком цивілізації та науково-технічного прогресу, бурхливим зростанням кількості населення на Землі, обсягів виробництва та кількості його відходів проблеми стосунків між природою та суспільством дедалі загострюються. Зверхньо ставлячись до природи та її багатств, люди наче забули, що для підтримання існування на Землі іншого джерела, крім біосфери та її ресурсів, немає. Такий спосіб життя стає згубним для людства.

До дня довкілля, в рамках екологічного тижня «Жити в стилі ЕКО вчить бібліотека», учні 6-го класу СШ №5 здійснили екологічний круїз «Відкриті долоні моєї Землі», присвячений природнім та техногенним екологічним катастрофам людства. Молодь дізналася про екологічну кризу, що нависла над Землею, зокрема про найзабрудненіші місця планети та України, проблему забруднення питної води та знищення флори і фауни, а також проблему побутових та промислових відходів.

Категорія: Події | Переглядів: 470 | Дата: 02.05.2018

Світ професій – великий і різноманітний. Вибір майбутнього фаху – один із найвідповідальніших моментів у житті кожної людини, адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість – одна із важливих складових людського буття.

Молодим людям часто складно визначитися з подальшим родом занять. З метою профорієнтації учнівської молоді Івано-Франківський міський центр зайнятості вже кілька разів поспіль організовують дитячий соціальний профорієнтаційний проект - «Майстерня професій». При вході кожна дитина отримала паспорт, карту представлених професій та мала можливість взяти участь в майстер-класах з найрізноманітніших професій – рятувальник, поліцейський, лікар, бібліотекар, будівельник, перукар, пекар, продавець, музикант, флорист, бариста, тощо. На кожній з локацій учасники отримували бали за обізнаність та активність.

Категорія: Події | Переглядів: 462 | Дата: 02.05.2018

Четвер, 25.04.2024, 14:49


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |