Головна » Архів матеріалів

В рамках просвітницького проєкту Тиждень юного патріота «Я – українець, і я цим пишаюсь!» в читальній залі книгозбірні презентували книжку «На вістрі кулі» Михайла Батога - письменника і журналіста, члена Національних спілок письменників і журналістів України, переможця та лауреата багатьох літературних премій.

Книга Михайла Батога «На вістрі кулі» це книга не тільки про війну, про очікування і повернення, про сина Олега, який пішов добровольцем на цю жорстоку війну, брав участь в обороні Дебальцевського плацдарму, а й про людяність, про нерозтрачену синівську любов.

 

Категорія: Події | Переглядів: 946 | Дата: 04.10.2023

Шановні колеги!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек! Це свято - визнання великої ролі, яку відіграє в державі бібліотека.

Бажаємо миру і щастя, міцного здоров'я і достатку, енергії вам і наснаги у нашій благородній просвітницькій справі, невпинного творчого пошуку і вдячних читачів.

Категорія: Події | Переглядів: 47 | Дата: 29.09.2023

Україна – держава з багатовіковою історією та культурою. У кожному регіоні є свої визначні пам'ятки – перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання. До наших днів збереглися середньовічні фортеці, палаци та садиби, стародавні монастирі та храми, багато інших унікальних архітектурних витворів мистецтва, що навіки прославили своїх майстрів. Українська земля славиться природною красою – горами і лісами, озерами, водоспадами, печерами та мальовничими пейзажами. З усіх куточків земної кулі приїжджають сюди туристи, щоб побачити наші безцінні скарби.

Категорія: Події | Переглядів: 39 | Дата: 27.09.2023

У рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, в обласній бібліотеці для юнацтва, відбулася зустріч представників Міжнародної благодійної організації “Благодійний фонд “СОС Дитячі Містечка” України Мар’яни Клованич та Світлани Ткачук із старшокласниками ліцею №5, на тему  “Емоції. Що я відчуваю та про що говорити”.

Категорія: Події | Переглядів: 35 | Дата: 26.09.2023

Обласна бібліотека для юнацтва продовжує свою співпрацю з ГО «Сонячні діти Івано-Франківщини».

З допомогою феї Лесі Гулько сонячні діти виготовляли смачні пряники для наших захисників та захисниць.

Завдяки працівникам обласної бібліотеки для юнацтва та п. Марії з компанії Brainstack було створено теплу , домашню атмосферу та чудовий настрій.

Категорія: Події | Переглядів: 36 | Дата: 25.09.2023

Мабуть, завжди, а особливо у такий нелегкий час, поява нового друкованого видання є неодмінно чудовою новиною. Ось нещодавно вийшов друком четвертий номер літературно-мистецького альманаху "Сівач", ініціаторами якого є Івано-Франківське Товариство письменників і журналістів ім. І. Франка та редакційна колегія альманаху. Ідея проєкту належить молодому поету з Кропивницького Станіславу Новицькому. Редакційна колегія альманаху активно займається пошуком нових літературних імен, а "Сівач" надає свої сторінки не тільки титулованим, добре знаним авторам, а й талановитій українській молоді.

У читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва презентували четвертий номер літературно-мистецького альманаху "Сівач". До книгозбірні завітали: - літературний критик, літературознавець, есеїст, лауреат численних премій, кандидат філологічних наук, голова обласної організації Національної спілки письменників України, голова Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка, член Наукового товариства ім. Т. Шевченка - Євген Баран; поет, український науковець, завідувач кафедри вищої математики Івано-Франківського Національного технічного університету нафти і газу, доктор технічних наук, професор, керівник Івано-Франківського осередку Наукового товариства ім. Т.Шевченка, заступник голови обласної організації Національної спілки письменників України - Василь Мойсишин; письменник, краєзнавець, гуморист, лауреат літературних премій, член Національної спілки письменників України, член Національної спілки краєзнавців України - Василь Бабій; художник-живописець, член Національної спілки художників України - Микола Якимечко; студентки філологічного факультету Прикарпатського Національного університету ім. В. Стефаника та студенти педагогічного коледжу Прикарпатського Національного університету ім. В. Стефаника.

Свої твори зачитали титуловані письменники та поети, а також студентка філологічного факультету Прикарпатського Національного університету ім. В. Стефаника Тетяна Торак. Автори подарували бібліотеці свої книги та останній номер альманаху "Сівач". Усі присутні отримали натхнення від якісного літературного слова.

Запрошуємо і вас завітати до нашої книгозбірні та зануритися у літературні глибини альманаху "Сівач".

Переглядів: 552 | Дата: 13.09.2023

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася творча зустріч з українським режисером, поетом, піснярем, автором документальних фільмів, тележурналістом, членом Національної спілки кінематографістів України та Івано-Франківського осередку НСКУ – Мирославом Бойчуком з нагоди Дня українського кіно. Студенти Навчально-наукового Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника та учні ліцею ім.  Р. Шухевича (класний керівник О. Квасниця) ознайомились з документальною та пісенною творчістю п. Мирослава, переглянули ряд відео-кліпів: «Небесна сотня України», «Ой Романе, Романочку», «Давай запалим, брате, на одинці», «Війна 30 весни», «Нам казали, - ми сестри і браття» та інші.

Цікавою та корисною була розмова з п. Мирославом, яка згодом перейшла в жвавий діалог. Найбільш активні учасники зустрічі отримали призи – вінілові платівки та диск із записом відео-кліпів, які були презентовані на зустрічі.

Марія Вайно – членкиня правління Національної спілки кінематографістів України, Івано-Франківського осередку НСКУ, відома Прикарпатська письменниця, новелістка, кінодраматург, лауреатка багатьох літературних премій зазначила про важливість документального кіно, в основі якого висвітлюються реальні події та особи, про ідеї та напрацювання Мирослава Бойчука.

«Мине час і мої скромні доробки теж будуть записані людьми у книгу історії України» - Мирослав Бойчук.

 

Категорія: Події | Переглядів: 642 | Дата: 08.09.2023

1 вересня – День знань в Україні. Цей день особливий, яскравий, емоційний, наповнений новими надіями та сподіваннями. Свято, яке об’єднує всі покоління – учнів, вчителів і батьків. Всі шляхи цього дня ведуть до школи. А ще... до бібліотеки!

До Дня знань в читальній залі Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва презентовано виставку-пораду «До країни знань мандруємо з книжками», адже бібліотека – одна з найважливіших сходинок до Країни знань, книг та читання. На виставці представлено енциклопедії, довідники, підручники та посібники, які полегшать навчання та зроблять його захоплюючим, а також дають можливість знайти безліч цікавих фактів з історії, біології, географії, фізики та інших галузей науки.

Надзвичайно корисними будуть книги:

- Г. Мур «Прокачай свою пам'ять» – допоможе натренувати пам'ять і перетворити її на носій майже безмежної місткості;

- Б. Оклі «Навчитися вчитися» – розкриє навчальні методики як запустити свій мозок на повну та зробити навчання ефективнішим;

- У. Шеве «Суперстудент» – допоможе відшукати баланс в навчанні, щоб отримувати від нього справжнє задоволення.

Книги представлені на виставці стануть чудовими помічниками для наших юних користувачів та зроблять навчальний рік насиченим та цікавим.

Працівники обласної бібліотеки для юнацтва щиро вітають усіх з початком нового навчального року. Нехай цей рік почнеться вдало і проходить успішно, нехай кожен день знаменується навіть маленькою, але перемогою, нехай отримані знання і навички відкривають перед вами нові двері до мрій, інтересів та рекордів.

Вчіться, дійте, мрійте, працюйте, старайтеся, вірте і перемагайте! Читайте, цікавтесь та будьте з нами!

Категорія: Події | Переглядів: 37 | Дата: 01.09.2023

Виставка-реквієм "Стоїть у скорботі мати Україна, біля могил дітей своїх", до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Категорія: Події | Переглядів: 32 | Дата: 29.08.2023

День Незалежності України - щорічне свято в Україні, яке відзначають 24 серпня з нагоди ухвалення у 1991 році Акта проголошення незалежності України. Цей документ, ухвалений позачерговою сесією Верховної Ради УРСР, проголосив створення самостійної української держави.

Категорія: Події | Переглядів: 37 | Дата: 24.08.2023

« 1 2 3 4 5 ... 92 93 »
П`ятниця, 19.04.2024, 13:38


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |