Головна » Архів матеріалів

Творчі люди взявши в руки звичайний аркуш паперу творять з ним справжні дива – мальовничі акварельні пейзажі, іграшки ЗD-орігамі, різнокольорові квіти косудами,веселі листівки та закладки для подарунків рідним. Створені власними руками, ці дрібнички можуть стати для когось захопленням на все життя, або подарують  гарний настрій і впевненість у власних талантах. Обласна бібліотека для юнацтва вірить в талановитість кожної дитини і намагається створити всі умови для їх втілення – проводячи цікаві та різноманітні майстер-класи з багатьох видів сучасного мистецтва. Учні 9-11 класів ЗОШ№3 завітали до бібліотеки на майстер-клас з ажурного вирізання «Відомі особистості на папері», який організували і провели майстриня  Ольга Августімова,вчитель образотворчого мистецтва ЗОШ №3 Наталія Буяк та завідувач читальною залою ОБЮ Людмила Ковальчук. 

Категорія: Події | Переглядів: 788 | Дата: 20.10.2016

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва, День створення УПА, День Захисника України. В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч з дивізійником Михайлом Муликом, який народився в с. Горожанці Підгаєцького району Тернопільської області. Член ОУН з 1937 р. До української дивізії «Галичина» вступив в листопаді 1943-го. Служив стрільцем-радистом у курені зв’язку. Брав участь у боях під Бродами. Нині очолює Івано-Франківську станицю Гацького братства колишніх вояків 1-ї Української дивізії (1УД «Галичина») Української Національної Армії. 

Категорія: Події | Переглядів: 592 | Дата: 19.10.2016

Здоров´я - це та величина, яка в нашому житті часто вирішує наскільки ми готові до викликів і завдань, що постають перед  молоддю кожного дня. Збереженню хорошого самопочуття та запобіганню хвороб присвячені чисельні монографії, журнали і статті, проводяться спеціальні тренінги та освітні програми в різних країнах світу. Свою ініціативу в інформованості  учнів про важливі основи здорового харчування та здорового способу життя проявила і обласна бібліотека для юнацтва. Жовтневе засідання клубу «Творимо милосердя разом» - «Чи бути здоровим - вирішуєш «Ти» було проведено спільно  з  ЗОШ №12 в рамках Місячника харчування здоровою їжею, який відбувся в школі.  Учні 8-их класів зустрілись з Петром Івановичем Гостюком -  кандидатом медичних наук , доцентом-терапевтом, викладачем Івано-Франківського  національного медичного університету,лікарем з багаторічним досвідом викладання та медичної практики, автором  58 наукових праць. Школярі дізналися про найважливіші складові збереження свого здоров´я: здоровий сон, рух, здорове та поживне харчування,уникнення алкоголю, цигарок та наркотиків і екологічно чисте довкілля.  Лікар розповів і про цікаві, незвичайні випадки , що траплялись з ним у його лікарській практиці, відповідав на питання про   - дієти, сироїдіння , що краще вибрати в столовій  - печення , борщ чи кашу? Чи варто бігати по загазованих вулицях міста, чи піти прогулятись в парк? Чому після того як отримав двійку на уроці - не хочеться їсти?

 

Категорія: Події | Переглядів: 649 | Дата: 18.10.2016

     Обласна бібліотека для юнацтва продовжує свою співпрацю з міським Центром зайнятості. В  читальній залі відбулася зустріч-діалог «Молодь і працевлаштування». Перед молодими людьми що на даний час знаходяться в пошуку роботи і зареєстровані в Центрі зайнятості, виступила Оксана Борис  - менеджер з підбору персоналу ВАП Idea Bankу. Вона, з точки зору свого досвіду, створила доступну та інформаційно наповнену презентацію, де розповіла: на що варто звернути особливу увагу при пошуку роботи, як готуватись до співбесіди, що може стати причиною відмови, які питання є важливі для інтерв´юера чи підприємця, який проводить співбесіду. А також, розповіла про ті вільні вакансії , які зараз пропонує ВАП Idea Bank для молоді. Бібліотекар Людмила Ковальчук підготувала для гостей виставку «Сучасні реалії українського безробіття», де подані матеріали з економічних та соціологічних видань про професії , які є актуальні та затребувані сьогодні, які будуть мати перспективу в майбутньому.

Категорія: Події | Переглядів: 629 | Дата: 18.10.2016

«Іван Франко – це роздум і серце

нашого народу. Це боротьба,

мука, передчуття щастя України.

України і людськості»

Максим Рильський

         Неймовірно вражає те, наскільки щедро Всевишній у боротьбі своїй посилав нам людей, що намагалися, як той Мойсей, вивести народ із неволі. Такою людиною був і залишається у наших серцях І.Я. Франко.

         2016-й рік на Прикарпатті оголошено роком Івана Франка (27 серпня минуло 160 років від дня народження Івана Франка, 28 травня - 100 років від дня смерті поета). Іван Франко національний дух – хоронитель, славетний син України, літературна спадщина якого величезна , а твори завоювали визнання. Крізь простір і час долинули до нас пристрасні слова Великого Каменяра, осяяні сподіванням на те, що його важка праця в ім’я кращого майбутнього народу не пропаде даремно, буде оцінена наступними поколіннями людей. Весь свій невмирущий талант, серце і життя він віддав Україні.

Категорія: Події | Переглядів: 796 | Дата: 07.10.2016

Україна – це країна тисячі мальовничих, чудових місць, неймовірно красивих і унікальних, дивних і навіть загадкових. Краєвиди, що захоплюють уяву, міста, каміння яких пам’ятає стародавніх римлян, старовинні фортеці та палаци, кришталеві озера й стрімкі річки... Вони оповиті легендами, таємницями, містеріями, які історики досі намагаються розгадати. Тут можна відновити сили, зробити гарні фото напам'ять та навіть закохатися.

До Міжнародного дня туризму, в обласній бібліотеці для юнацтва учні 9-П класу обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості здійснили мультимедійну розвідку невідомими куточкам України під назвою «Україна Incognita». 

Категорія: Події | Переглядів: 909 | Дата: 04.10.2016

В залі обласної бібліотеки для юнацтва відбувся тренінг-навчання  “Хвилина внутрішнього миру».

         Учасники тренінгу навчалися пробуджувати внутрішню енергію, яка піднімає самооцінку та допомагає виразити себе таким чином, щоб створити моральний рівень своєї сутності.

         Представник громадської організації «Жіночий центр Януа Віте» Шукшина Ілона Ігорівна спільно із членами клубу «Душевна розмова» (керівник Ірина Тарновецька-Мороз» ознайомила, як правильно приймати рішення, невимушено спілкуватися, пропонувала вправи щодо наповнення буденності динамікою та задоволенням від життя.

         Зустріч допомогла учасникам тренінгу сформулювати для себе життєві пріоритети та цілі, сприяла максимально реалізувати закладений у кожному із нас потенціал.

Категорія: Події | Переглядів: 667 | Дата: 27.09.2016

ГО «Вікімедіа України» проводить фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки».

Більше про конкурс Ви можете прочитати на сайті конкурсу: http://wikilovesmonuments.org.ua/.

Категорія: Події | Переглядів: 613 | Дата: 20.09.2016

     В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація Івано-Франківського відділення Міжнародної Академії літератури і журналістики (МАЛіЖ).

         Громадська організація «Мала Академія літератури і журналістики», вже 13-ий рік успішно діє і розвивається на теренах України. Відділення «МАЛіЖ» відкрито у Львові, Києві, Мостиськах, Польщі, США, Франції, Росії, АР Крим, Рівне, Луцьку, Ужгороді, Полтаві, Володимир-Волинську, Мукачеві, Хусті, Іршаві, Виноградові, у м. Коломиї та с. Уторопи, що на Івано-Франківщині…

         Організатор презентації РЕМА-Рада Ерудованих Молодих Аристократів, голова Катерина Мельничук,  залучають дітей шкільного віку, юнаків, молодь, сприяють творчій діяльності юних літераторів та журналістів, особливо із числа сиріт, малозабезпечених багатодітних сімей.

Категорія: Події | Переглядів: 760 | Дата: 19.09.2016

« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 92 93 »
Четвер, 28.03.2024, 11:05


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |