Головна » Архів матеріалів

В обласній бібліотеці для юнацтва відбувся інформаційний семінар для осіб з особливими потребами, які знаходяться на обліку в Івано-Франківському міському Центрі зайнятості населення.

На семінарі виступили: представник Івано-Франківського центру з надання безкоштовної допомоги Красніков Тарас, який ознайомив присутніх з структурою центру, послугами, що надаються громадянам, безкоштовна правова допомога, навів приклади, статистику правової допомоги, проінформував учасників про організації та установи міста з якими співпрацює центр.

Категорія: Події | Переглядів: 555 | Дата: 10.03.2016

Для багатьох українців, і не тільки українців, Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в нього розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Шевченко,  як явище велике й вічне – невичерпний і нескінченний.

Цього року минає 202 роки від дня народження і 155 років з дня смерті Т.Г. Шевченка, українського мислителя, поета, художника, просвітителя, громадського діяча.

Щоб вшанувати пам’ять великого Кобзаря обласна бібліотека для юнацтва підготувала книжкову виставку–екскурс «Струни Кобзаревого серця». Завідувачка інформаційно-бібліографічним відділом Оксана Шинкаренко зробила екскурс в історію української культури, ознайомила з творчістю Шевченка – художника учнів 8-Б класу ЗОШ № 21. Живописна спадщина Т. Шевченка налічує 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів,  малюнків).

Категорія: Події | Переглядів: 796 | Дата: 04.03.2016

Іван Франко – одна з найяскравіших постатей в українській історії. Поет і публіцист, прозаїк і драматург, економіст, учений, енциклопедист, політик, перекладач,  Іван Якович був великим українцем і достеменним європейцем.

З любов’ю і шаною вимовляємо ім’я Івана Франка, відзначаючи його 160-ту річницю від дня народження. З нагоди ювілею та проголошення року Івана Франка на Прикарпатті, обласна бібліотека для юнацтва презентує для своїх користувачів книжкову виставку «Іван Франко – дух, наука, думка, воля» на якій представлені друковані, критичні матеріали, монографії, про основні сторінки життя і творчості письменника, художні твори, ліричні збірки поета, спогади відомих людей, які знали Івана Франка, повісті-есе, біографічно-краєзнавчі видання, фотодокументи, фотосвітлини, доповнюють виставку статті з періодичних видань.

Категорія: Події | Переглядів: 1669 | Дата: 28.02.2016

Немає болю.

І думок нема

Спинився час.

Два кроки до руїни.

На барикадах Дівчина – Зима

малює день прийдешній України

                                      Світлана Бреславська – Кемінь

         Від того часу, коли людина вперше зримувала слово й до наших днів, живе на землі поезія. Вона змушує думати, радіти, сумувати, любити – робить людину особистістю. Бо поезія – це і музика, і порада, і сповідь, і молитва.

         В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч з поетесою Світланою Бреславською – Кемінь, яка презентувала поетичні збірки: «… переступи поріг» та «… два кроки до раю…».

Категорія: Події | Переглядів: 880 | Дата: 26.02.2016

Нехай мої струни лунають,

Нехай мої співи літають

По рідній коханій моїй стороні.

                                              Леся Українка

З нагоди відзначення 145-річчя від дня народження видатної української поетеси, драматурга, прозаїка, літературного критика, перекладача, громадської та освітньої діячки, засновниці педагогічної системи Лесі Українки, обласна бібліотека для юнацтва презентувала книжкову виставку: «І Лесин дух зі слова в душі лине».

Категорія: Події | Переглядів: 799 | Дата: 24.02.2016

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулося засідання молодіжного клубу духовного спілкування під назвою «Вервиця світлих таїнств» -  презентація книги Ліліани Лавренюк «Моя перша вервиця», з нагоди відзначення Ювілейного року Божого Милосердя.

На зустріч із учнями ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 завітав духівник благодійної місії «Апостол», засновник християнського журналу «Слово» о. Роман Терлецький, який розповів молоді про Ювілейний рік Божого Милосердя, наголошуючи, що Милосердя Бога це його відповідальність за нас, він прагне нашого блага і хоче бачити нас щасливими, сповненими радості і миру, так як батько хоче бачити щасливими своїх дітей. Отець поглибив знання присутніх про молитву, види молитв, ознайомив з умовами доброї молитви.

Категорія: Події | Переглядів: 802 | Дата: 23.02.2016

Мова – це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен у першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – мова.

До Міжнародного дня рідної мови, свята української мови обласна бібліотека для юнацтва підготувала розгорнуту тематичну книжкову виставку – словник «Квітни мово, зірницями слова». 

Категорія: Події | Переглядів: 1170 | Дата: 22.02.2016

Патріотизм, вірність і мужність – ось головні риси героїв:  вірність своєму ідеалу та мужність у втіленні цього ідеалу в життя. Вони, подібно до любові керують людською свідомістю, примушують робити великі і малі вчинки в ім’я Батьківщини. Герої творять дійсність, вони формують обличчя світу – вчора, сьогодні і завтра.

         До Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, обласна бібліотека для юнацтва спільно з Музеєм Героїв Небесної Сотні організували бінарну зустріч «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України» для старшокласників обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості. Захід відбувся в рамках проекту «Бібліотека  + Музей: Читаємо. Дивимось. Міркуємо», який діє в бібліотеці упродовж  двох років.

Категорія: Події | Переглядів: 736 | Дата: 18.02.2016

Так склалося, що говорити про любов особливо актуально в лютому . Ми всі в очікуванні весни і прагнемо якомога швидше наблизити цей час. Можливо саме тому 14 лютого стало Всесвітнім Днем закоханих. Хоча прагнення любити і бути коханим в людини є завжди. Адже почуття любові закладено в  нас Богом. Упродовж всієї історії людства почуття спонукає до дії, творчості, самопожертви; змінює долі країн та держав, а інколи і хід всієї історії.

Обласна бібліотека для юнацтва підготувала для юних і закоханих читачів виставку-освідчення «Таємниці закоханого серця». 

Категорія: Події | Переглядів: 860 | Дата: 12.02.2016

« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 92 93 »
Середа, 24.04.2024, 12:55


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |