Головна » Архів матеріалів

10 грудня відзначають Міжнародний день прав людини. Це свято було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. В Україні Тиждень права є чи не найбільшим правовим заходом. Протягом цих днів проводиться низка соціально-значимих заходів спрямованих на підняття рівня правової культури, поваги до найвищих цінностей, які охороняються правом.

Категорія: Події | Переглядів: 644 | Дата: 16.12.2015

Вихованці 10 класу обласного ліцею – інтернату для обдарованих дітей стали учасниками бібліографічного марафону «Інформаційне сафарі для досвідчених мисливців», який відбувся в обласній бібліотеці для юнацтва.

Завідувач інформаційно-бібліографічним відділом обласної бібліотеки для юнацтва  Оксана Шинкаренко ознайомила присутніх з ДБА (довідково – бібліографічним апаратом) бібліотеки.

Розповіла, який каталог найпростіший в користуванні, до якого каталогу треба звертатися, коли потрібна література з певної теми, і яким «ключем» потрібно скористатися.

Звернула увагу присутніх і на виставку – бібліогід «Бібліографія – ключ до знань».

Категорія: Події | Переглядів: 687 | Дата: 14.12.2015

Вже традиційно в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася лабораторія творчої майстерності обдарованої молоді «Перші кроки до успіху».

Мета заходу: розкриття та розвиток творчого потенціалу талановитої молоді та юнацтва засобами бібліотечного впливу; надати можливість проявити свій талант, відчути перспективи успіху й повірити у свої можливості.

Гостями лабораторії творчої майстерності обдарованої молоді «Перші кроки до успіху» була творча молодь області

Категорія: Події | Переглядів: 839 | Дата: 11.12.2015

В школі № 2 відбулося засідання гуртка «Літературне краєзнавство» під керівництвом Гриців Надії Степанівни «Незатьмарена гідність» присвячене 90-річчю  з дня народження художника Опанаса Заливахи.

Перед учнями 6-А класу  з мистецьким бібліоетюдом виступила бібліограф – краєзнавець обласної бібліотеки для юнацтва Бідичак Ярослава Дмитрівна, яка розповіла про життєвий  і творчий шлях художника – дисидента. 

Категорія: Події | Переглядів: 675 | Дата: 11.12.2015

Вже стало традицією проводити семінари Івано-Франківського міського центру зайнятості спільно з обласною бібліотекою для юнацтва.

«Торгівля людьми – це не міф, це реальність».

Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками. Щорічний дохід злочинців від торгівлі людьми у всьому світі складає близько 10 – 12 млрд. доларів. Для злочинців – це величезні гроші, для людей – страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я і навіть життя.

 

Категорія: Події | Переглядів: 1272 | Дата: 10.12.2015

5 грудня 1995 року на засіданні Організації Об’єднаних Націй проголошено Міжнародним днем волонтерів. «Любити і допомагати» - девіз всіх тих, хто не може залишатися осторонь, знаючи, що десь поруч є люди, які потребують підтримки та участі. А ще – турботи, самовідданості та доброти. Саме ці почуття, які неможливо виховати інструкціями та законами – притаманні волонтерам.

З цієї нагоди комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської архієпархії УГКЦ провела засідання круглого столу, в якому взяли участь: провідний методист обласної бібліотеки для юнацтва Когут Світлана Василівна, бібліотекарі читальної зали Калинюк Марія Михайлівна та Цісельська Тамара Анатоліївна.

Категорія: Події | Переглядів: 831 | Дата: 09.12.2015

«Мені не байдуже горе пораненої пташки і скривдженої людини, розпач Землі, що задихається від диму електростанцій і хімічних заводів. Я ж бо вірю в казку, я ж бо переконана: добро перемагає зло».

                                                                                                                                        (Дитина)

Категорія: Події | Переглядів: 749 | Дата: 08.12.2015

Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який традиційно відзначається 1 грудня, став приводом для всіх нас продемонструвати нашу єдність і спільність намірів подолати ВІЛ-інфекцію в Україні.

Простягнути руку для вітання – цим простим жестом для тих, хто живе з ВІЛ, вимірюється рівень людяності. Острах, уникнення контактів, обмеження спілкування – повсякденні речі, з якими ці люди навчилися якщо не миритися, то співіснувати. У кожного з них – своя історія зараження смертельною інфекцією та історія життя із нею. 

Категорія: Події | Переглядів: 593 | Дата: 02.12.2015

Деркачова О. Коли прокинешся / Ольга Деркачова – Брустурів: Дискурсус, 2015. – 188с.

Спеціальна відзнака за найкращий твір про кохання в номінації «Романи» Міжнародного літературного конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова – 2014».

Прокинувшись після кількарічної коми, в яку Марта потрапила внаслідок аварії, вона усвідомлює, що нікому не потрібна. Близькі люди навчилися жити без неї. Але чи були вони насправді близькими? Марті треба починати жити заново. Це можливо, якщо тебе оберігає кохання. Тепло долонь, ніжність слів, делікатність вчинків і справжність почуттів. А ще багато людяності. Проте залишається головне питання: а хто ж був винен у тій аварії?

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 653 | Дата: 28.11.2015

Мастєрова В. Суча дочка: роман / Валентина Мастєрова: передм. О. Сизоненка. – Харків: Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. – 240с.

Від лауреата престижних літературних премій Мастєрової Валентини Миколаївни.

Дві дівчини. Дві долі. Люба, яка народила позашлюбну дитину – і кинула напризволяще. Олена – та, хто прихистила немовлятко та назвала його своїм, заради чужого сина пожертвувати добрим ім’ям і жіночим щастям… Попереду в неї  - осуд односельців, життя матері – одиначки та роки самотності. Чи подарує їй доля бодай крихітку щастя та зустріч з тим єдиним?

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 1228 | Дата: 28.11.2015

« 1 2 ... 54 55 56 57 58 ... 92 93 »
Субота, 20.04.2024, 09:01


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |