Головна » Архів матеріалів

21 жовтня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація книги Любомира Стринаглюка «Знаки часу. Розпізнання». Автор є знаною людиною на Івано-Франківщині, поет (за збірку «Бентежні видива» став лауреатом обласної літературної премії                       ім. В. Стефаника), літературознавець, журналіст, засновник мережі книгарень духовної літератури «Назарет», активний громадський діяч. Пан Любомир частий гість бібліотеки, він тісно співпрацює з молодіжним клубом духовного спілкування «Вервиця», проводить зустрічі з молоддю, ділиться своїм досвідом та баченням світу. За словами пана Стринаглюка: «Мене переймають цінності, які мають бути недоторканими для людини. Відчуваю моральний обов’язок на це відреагувати». 

Категорія: Події | Переглядів: 942 | Дата: 23.10.2015

Важливим та актуальним для української молоді є питання свободи вибору в сфері освіти, самовдосконалення, громадської активності. Сучасний світ відкритий для студентства і дає багато можливостей проявити свої знання, таланти, лідерські якості не тільки в межах України, а й спробувати закордонні перспективи. Особливе зацікавлення викликає в учнів можливість продовжити своє навчання в чисельних закордонних вузах, стипендіальні програми та стажування міжнародних організацій. Цій проблематиці присвячений дискусійний стіл «Освіта за кордоном: за і проти», який пройшов в рамках засідання молодіжного клубу знавців права «Де юре». 

Категорія: Засідання клубів | Переглядів: 784 | Дата: 23.10.2015

«Бо тільки Слово береже в основі

Безсмертя української душі»

                            Б. Олійник

З нагоди ювілею видатного українського поета, публіциста, члена Національної Академії Наук України та Міжнародної Слов’янської академії, лауреата багатьох державних та міжнародних премій. Героя України Бориса Олійника, в обласній бібліотеці для юнацтва презентовано розгорнуту книжкову виставку: «У дзеркалі слова Бориса Олійника».

Категорія: Події | Переглядів: 1000 | Дата: 22.10.2015

Чверть століття тому, 2 жовтня 1990 року, у Києві на майдані Незалежності (тоді – площі Жовтневої революції) студенти розбили наметове містечко й оголосили політичне голодування. Більшість становила молодь із Києва, Львова та Дніпропетровська. На їх підтримку почали страйкувати студенти всіх вищих навчальних закладів Києва, а також учні технікумів, ПТУ і старшокласники. Студентські акції протесту пройшли і в обласних центрах, зокрема Луганську та Львові, утім, вони були не такими масовими.

Категорія: Події | Переглядів: 943 | Дата: 19.10.2015

14 жовтня – Указом Президента України, покладаючись на історичні традиції вшанування українського війська – оголошено Днем Захисника України.

З нагоди свята в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч – діалог  «Герої, які творять сьогодення». Гостями зустрічі були: учасник АТО  кіборг-десантник 80-ї десантно-штурмової бригади  - Тарас Кукуляк із дружиною, волонтеркою  Галею Кукуляк.

Студенти Івано-Франківського фінансово-комерційного кооперативного коледжу ім.       С. Граната та ліцеїсти природничо-математичного ліцею – 31 групи мали змогу у відвертій розмові з п. Тарасом дізнатися про жахіття війни.

Категорія: Події | Переглядів: 1133 | Дата: 15.10.2015

Друга неділя жовтня в Україні традиційно відзначається  День художника. Людям творчим належить особлива місія – розкрити світу самобутність нації через призму традиційного мистецтва. Обласна бібліотека для юнацтва підготувала для всіх хто цікавиться сучасним українським мистецтвом виставку-вернісаж «Мальовничий дивосвіт». На бібліотечній виставці знайшли своє місце і сучасні ґрунтовні монографії та навчальні підручники з живопису: Керім Аккізов «Вчимося малювати», Б.Сланський «Техніка живопису та реставрації», С. Глущук «Техніка станкового живопису». Незвичайною та корисною є книга Ф. Барб-Галль «Як розмовляти з дітьми про МИСТЕЦТВО», авторка простими словами і в зручній формі підказує, як навчити дитину «бачити» картину, розуміти та відчувати її.

Категорія: Події | Переглядів: 744 | Дата: 15.10.2015

Обласна бібліотека для юнацтва взяла участь в загальноміському заході, присвяченому 149-й річниці від дня народження Михайла Сергійовича Грушевського, який відбувся в Центрі патріотичного виховання ім. Степана Бандери.

Категорія: Події | Переглядів: 837 | Дата: 02.10.2015

Бібліотеки завжди були і є інформаційними центрами та культурними осередками для місцевих громад, а в умовах сьогодення вони ще раз підтвердили свою значущість і актуальність, потяг до удосконалення, якісних змін.

30 вересня стало святом не тільки для працівників бібліотечної галузі, а й для тих хто вірить у місію Книги – є партнерами бібліотеки в сучасному інформаційному просторі. Це підтверджує і той факт скільки непересічних, неординарних особистостей зібралось на свято в читальному залі обласної бібліотеки для юнацтва. 

Категорія: Події | Переглядів: 752 | Дата: 01.10.2015

В Івано-Франківську протягом 23-27 вересня відбувався 13-тий міжнародний MitOst-фестиваль  на який з’їхалось більше 300 гостей з 10-ти країн світу. Разом із мешканцями міста вони взяли участь у близько 100 подіях: дискусіях, лекціях, кінопоказах, презентаціях, майстер-класах, концертах. Метою MitOst-фестивалю був культурний обмін між членами спілки MitOst з різних країн та мешканцями міста, обмін кращими практиками роботи в культурній та громадській сферах України, ЄС та сусідніх країн, обмін досвідом будівництва миру та роботи на постконфліктних територіях, встановлення контактів та партнерств між громадськими організаціями та культурними ініціативами різних країн та міст України.

Категорія: Події | Переглядів: 599 | Дата: 01.10.2015

« 1 2 ... 56 57 58 59 60 ... 92 93 »
Четвер, 25.04.2024, 05:57


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |