Головна » Архів матеріалів

Користувачі обласної бібліотеки для юнацтва та ЦБС області визначили книги – номінанти 2014 року.

Традиційно Івано-Франківська обласна бібліотека для юнацтва проводить моніторинг рейтингу «Краща книга року в молоді Прикарпаття». Моніторинг допомагає визначити основне коло читання художньої літератури серед юнацтва за рік, зміни у його літературних смаках, мотиви впливу на вибір книг, роль та місце книг серед інших джерел інформації.

Категорія: Події | Переглядів: 1113 | Дата: 12.03.2015

Перші дні березня традиційно запрошують українців до вшанування та осмислення одної з найвизначніших постатей в історії України – Тараса Григоровича Шевченка.

Обласна бібліотека для юнацтва запросила учнів 9 класу спеціалізованої школи № 5 на літературні акорди «Троянди Шевченкової любові».

Категорія: Події | Переглядів: 803 | Дата: 04.03.2015

Улас Самчук  - класик новітньої української  літератури, автор першої книги про Голодомор в Україні – «Марія», трилогії «Волинь» та багатьох інших яскравих прозових творів, а також надзвичайно багатих фактажем та думками спогадів. Йому судилося прожити 82 роки, які вмістили в себе світові війни, революції, 58 років еміграції, важкий шлях до здобуття освіти, ув’язнення, і працю – вперту, наполегливу, творчу, що привела до заслуженого визнання.

Категорія: Події | Переглядів: 669 | Дата: 28.02.2015

До обласної бібліотеки для юнацтва завітали учні Івано-Франківської школи комп’ютерної майстерності під керівництвом викладача Тетяни Колісник. Працюючи над проектом: «Книга віршів та розповідей про Івано-Франківськ», юні програмісти ознайомилися з великою кількістю краєзнавчої літератури, присвяченої минулому та сьогоденню міста Станиславова – Івано-Франківська, його історії, природі, культурі, архітектурі та відомим діячам.

Для більш ґрунтовнішого ознайомлення з темою, бібліограф Валентина Мельник провела для учнів ШКМ віртуальну мандрівку «Відкрий для себе рідне місто».

Категорія: Події | Переглядів: 964 | Дата: 24.02.2015

Революція гідності, що відбулася минулого року на головній площі країни, явила світові український феномен: мирний по суті народ, у генетичному коді якого закладена любов до ближнього свого, цього разу повстав. Повстав, аби захистити совість і обличчя нації, аби створити на теренах своєї держави Простір правди та праведності.

Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі.

Категорія: Події | Переглядів: 899 | Дата: 24.02.2015

Одним із найбільших скарбів, які успадковує народ від своїх предків є незаперечно його рідна мова – схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає своє давнє життя, свої сподівання, розум, досвід і почуття.

Літературна зустріч «До мови серцем доторкнутись», присвячена Міжнародному дню рідної мови, відбулася в обласній  бібліотеці для юнацтва. У святі взяли участь учні 8-Д і 9-Б класу Зш № 3, вчителі Жураківська Марія Степанівна та Корчева Надія Василівна.

Категорія: Події | Переглядів: 654 | Дата: 20.02.2015

«Тільки для Вас маю жити, - для Вас

Цілим серцем і душею працювати,

Для Вас усе посвятити, - ба, навіть,

 й життя своє віддати»

                   Андрей Шептицький

У кожної нації є особистості, які назавжди залишаються  в пам’яті народу, стають частинкою державного надбання, є прикладом для підростаючого покоління. Такою постаттю для українців, за яку ми повинні дякувати Господу Богу, був і залишається митрополит Андрей Шептицький.

Категорія: Події | Переглядів: 955 | Дата: 18.02.2015

Із сердечками – валентинками і букетами квітів у нас з’явилося ще одне свято – день закоханих або день святого Валентина.

Закохані всього світу відзначають найромантичніше свято року, віддаючи належну шану своєму заступнику і покровителю святому Валентину. Кажуть, що цього дня навіть повітря сповнено коханням. І хоча на вулиці зима, пролітає сніг в обласній бібліотеці для юнацтва тепло, затишно, святково.

До Дня святого Валентина завідувачка абонементу Наталія Іванова провела конкурс краси «У пошуках принцеси».

Категорія: Події | Переглядів: 650 | Дата: 17.02.2015

На передодні молодіжного свята – День Святого Валентина обласна бібліотека для юнацтва організувала майстер-клас з виготовлення валентинок «Подаруй тепло душі своєї». До творчої зустрічі запросили дітей та підлітків, що приїхали на Прикарпаття з Лисичанська.

Зустріч розпочалася з невеликої екскурсії бібліотекою, яку провела гостям міста бібліотекар Валентина Мельник. Діти дізналися про те, чим живе сучасна бібліотека, які проекти втілює, а також коротку історію вулиці та будинку в якому зараз вона розміщується, познайомилися з бібліотечними виставками та книжковим фондом бібліотеки.

Категорія: Події | Переглядів: 1650 | Дата: 06.02.2015

« 1 2 ... 61 62 63 64 65 ... 92 93 »
П`ятниця, 29.03.2024, 11:50


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |