Головна » Події » Бібліотечна виставка "Євген Коновалець - воїн і провідник"
15.06.2016
Бібліотечна виставка "Євген Коновалець - воїн і провідник"

          Незалежна держава – це умова повноцінного існування та самореалізації будь-якого народу. XX ст. для українців розпочалося з боротьби за державність, одне з чільних місць у якій належало Євгенові Коновальцю. Постаті, котра пов’язала два періоди українського визвольного руху та забезпечила перехід від Української революції до підпільної боротьби УВО та ОУН, об’єднавши дві генерації борців за волю України.

         З нагоди відзначення 125 – річчя від дня народження видатного українського військового і політичного діяча Євгена Коновальця в обласній бібліотеці для юнацтва розгорнуто книжкову виставку: «Євген Коновалець – воїн і провідник». Є. Коновалець був палким патріотом, розсудливим політиком і військовим діячем, людиною високих моральних якостей. На виставці представлені книжкові видання: І. Дерев’яненко «Сила Волі. Євген Коновалець», «Євген Коновалець. Біографічний нарис», «Життя і смерть полковника Коновальця», «Історичний календар 2011», В. В’ятрович «Україна. Історія з грифом «Секретно»», Ю. Шаповал «Ілюстрована енциклопедія України. Держава», періодичні видання : «Історія України», «Країна», «Київська старовина», «Голос України», «Дзвін», «Літопис Червоної Калини», «Регіон Бандерівський», які висвітлюють біографію одного із визначних діячів українського визвольного руху Є. Коновальця: історію людини, яка створила найуспішніший український політичний проект минулого століття – ОУН; історію фронтового офіцера, творця однієї з найкращих частин української армії у війні за державність 1917 – 1921 рр.; історію військовика, який умів воювати, але чудово опанував політичні методи боротьби; історію політика, котрий робив усе, щоб об’єднати Схід і Захід; історію лідера, що після поразки зумів дати нову надію й підняти на нову боротьбу. Доповнюють викладений матеріал документи і свідчення очевидців, спогади, унікальні фотографії, цікаві факти та довідкові матеріали, що розкривають особливості історичного процесу. Життя і діяльність Євгена Коновальця, людини незламаної волі, високого духу й непохитної віри у свій народ можуть слугувати взірцем для сучасних та прийдешніх поколінь українців. 

Категорія: Події | Переглядів: 957 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Субота, 20.04.2024, 15:16


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |