Головна » Події » Бібліотечна виставка "Правовий оберіг держави"
26.06.2016
Бібліотечна виставка "Правовий оберіг держави"

28 червня в Україні відзначають велике державне свято – День Конституції України. У 1996 році цього дня на черговому засіданні Верховної Ради був ухвалений найголовніший закон країни – Конституція суверенної української держави.

З перших днів проголошення незалежності спроби прийняти Конституцію не увінчалися успіхом. Напрацювання стартового проекту Конституції під керівництвом Леоніда Кравчука були зроблені ще в 1992-1993 роках, але так і не були прийняті.

Пізніше, в 1995 році, усі гілки влади підписали договір, в якому оговорювалися умови, як має бути розроблена Конституція. І тільки в 1996 році створили спеціальну парламентську комісію на чолі з Михайлом Сиротою і почали розгляд проекту. Робота тривала всю ніч з 27 на 28 червня, йшли гарячі дебати, обговорювалися спірні питання стосовно державної символіки, мови і, нарешті, зранку Закон був остаточно затверджений.

Прийняття Конституції в Україні закріпило основи права незалежної держави і стало величезним кроком в розвитку демократичного українського суспільства. Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

З нагоди Дня Конституції України, в Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва презентовано розгорну бібліотечну виставку «Правовий оберіг держави».

На виставці представлені книги «Ілюстрована історія України», «Конституційне право України», «Основи конституційного ладу України», Т. Чухліб «Пилип Орлик», брошури «Конституційний Акт, прийнятий 5 квітня 1710 року під керівництвом Гетьмана Пилипа Орлика», В. Різничеко «Пилип Орлик» та статті з періодичних видань «Наука і суспільство», «Віче», «Військо України», «Казна України», «Гетьман» про український шлях до Конституції, про походження, життєвий шлях, політичні погляди автора першої Конституції України – гетьмана Пилипа Орлика, конституційний процес перших років незалежності України та вирішальну «Конституційну ніч» з 27 на 28 червня, а також про сучасні конституційні реформи в Україні.

Категорія: Події | Переглядів: 693 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 19.04.2024, 08:28


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |