Головна » Події » Бінарна зустріч «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України»
18.02.2016
Бінарна зустріч «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України»

Патріотизм, вірність і мужність – ось головні риси героїв:  вірність своєму ідеалу та мужність у втіленні цього ідеалу в життя. Вони, подібно до любові керують людською свідомістю, примушують робити великі і малі вчинки в ім’я Батьківщини. Герої творять дійсність, вони формують обличчя світу – вчора, сьогодні і завтра.

         До Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, обласна бібліотека для юнацтва спільно з Музеєм Героїв Небесної Сотні організували бінарну зустріч «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України» для старшокласників обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості. Захід відбувся в рамках проекту «Бібліотека  + Музей: Читаємо. Дивимось. Міркуємо», який діє в бібліотеці упродовж  двох років.

 

         Зустріч розпочала завідувач читального залу бібліотеки Людмила Ковальчук словами вдячності людям, які віддали своє життя за незалежність та єдність України, продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи. У серці кожного живуть слова співчуття і вдячності, а ті хто мають талант до слова виливають свої почуття в віршованих рядках. У виконанні бібліотекаря Марії Калинюк прозвучала поезія О. Максимишин – Корабель «Мамо не плач», яка присвячена матерям загиблих Героїв. Молодь познайомилась з першою частиною  книжкової виставки «Кривавий вир: хроніки Майдану», яка містила документи, спогади, біографічні сторінки очевидців Майдану, поетичні та публіцистичні збірки присвячені подіям листопада 2013 – лютого 2014 років.

 

         Захід продовжили  екскурсією музеєм, яку провела екскурсовод музею Світлана Кортуш. За три місяці Україна пережила цілу історичну епоху, на вулицях столиці, міст та містечок України вийшли тисячі громадян об’єднані спільною ідеє та вимогами до влади прислухатись до їх голосу. Слідкуючи за розповіддю пані Світлани перед очима повставали картини мужності, доблесті, милосердя пересічних  українців. Кожний із Небесної Сотні, мав свою сім’ю, батьків, друзів, хобі та симпатії, невідкладні справи, але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну , чесну Україну. Центром експозиції є картина-ікона «Небесна Сотня» художника та засновника Музею Романа Бончука та велична «Діорама Майдану», на якій зображено  історію створення Майдану. Багато експонатів подаровані учасниками протистояння та привезені з Києва.

 

Учні завітали до обласної бібліотеки для юнацтва, де їх зустріла завідувач інформаційно-бібліографічним відділом Оксана Шинкаренко, представила розгорнуту виставку «Кривавий вир: хроніки Майдану». В прес-анонсі було зібрано підбірку періодичних видань, що в січні – лютому 2014 рору висвітлювали події, які відбувались в Києві, Івано-Франківську та інших містах країни. На сторінках газет ми знову крокуємо полем бою та втрат – масові протести, побиття студентів та журналістів, перші жертви, кривавий День Соборності.  

         Минуло два роки від трагічних подій на Майдані. Усі пам’ятаємо їх, їхніми іменами названо вулиці, їхній пам’яті відкрили музей – «Герої не вмирають».

   

Категорія: Події | Переглядів: 737 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 25.04.2024, 23:28


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |