Головна » Події » «Чорна сповідь моєї України»
27.11.2017
«Чорна сповідь моєї України»

Ні труни, ні хрестів.

І ні тризни!

Прямо в яму. Навіки-віків!

Чорна сповідь моєї Вітчизни

І її затамований біль

Антоніна Листопад

Багатовікова історія українського народу, це насамперед літопис життя і смерті народу великомученика на долю якого випало багато лиха.

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави. Він забрав мільйони людей. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати та пам’ятати про них.

Щоб вшанувати пам’ять жертв голодомору, обласна бібліотека для юнацтва провела ряд заходів. Для міського центру соціального обслуговування завідувач інформаційно-бібліографічним відділом Оксана Шинкаренко презентувала літературно-історичний відеохронограф «Чорна сповідь моєї України».

Присутні ознайомилися з книжковою виставкою «Голодомор-печаль і скорбота України» та переглянули короткі відеосюжети документальних стрічок «Коротко про головне. Голодомор 1932-1933 років», «Голодомор. Жити заборонено», почули спогади очевидців, думки фахівців та істориків, родинні перекази. Біля приміщення обласної бібліотеки для юнацтва була організована розгорнута книжкова виставка-реквієм «Листи з минулого:спогади очевидців». Завідувач інформаційно-бібліографічним відділом Оксана Шинкаренко ознайомила слухачів з документальними працями, монографіями, літературними творами, присвяченими темі голодомору, які всебічно розкривають правду про геноцид проти українського народу, насамперед його штучність і спланованість.

Вихованці міського центру дитячої та юнацької творчості, члени гуртків художнього читання «Промінь» (кер. С.Галимар), «Істина» (кер. Л. Батюженко) та естрадно-театрального гуртка, підготували годину пам’яті «Засвіти свічу». Із тих далеких тридцятих устами гуртківців промовляв народ.

Хай же пам’ять про всіх невинно убієнних згуртує нас живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

  

  

 

Категорія: Події | Переглядів: 485 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 26.04.2024, 00:16


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |