Головна » Події » Cвіча пам’яті «Апостол трудових мігрантів».
13.05.2017
Cвіча пам’яті «Апостол трудових мігрантів».

Де Бог кличе – я щасливий.

           о. Василь Поточняк

 

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч, присвячена світлій пам’яті о. Василя Поточняка: свіча пам’яті «Апостол трудових мігрантів».

«Горіла свіча пам’яті» полум’ям якої зігрівалися серця учнів 10-Б, 10-І, 10-П, 10-Ф класів та вихователів Івано-Франківського академічного ліцею.

Настали часи у нашій країні, коли батько, матір полишають свої домівки і поспішають у далекі краї у пошуках заробітку та кращої долі. Чи завжди ця подорож є солодкою? Чужа земля, чужа мова, важка робота, сум і біль у серці за родиною, за дітьми… Десь там далеко на чужині емігранти єднаються любов’ю до батьківщини, до рідної мови… смутком, болем сердець… любов’ю до Бога. Таким апостолом, який єднав українців на чужині, у далекій Італії, був отець Василь Поточняк. До нього йшли за порадою і розрадою, за підтримкою і благословенням.

На зустріч до бібліотеки завітали: о. Ігор Пелехатий; Ігор Лазоришин - редактор відділу соціальних розслідувань газети «Галичина», член Національної спілки журналістів України, співзасновник спільноти колишніх заробітчан «Пієта»; Оксана Пронюк, Ольга Шкляр – співзасновники спільноти колишніх заробітчан «Пієта»; вихователь Ірина Купчак, які ознайомили молодь з світлою постаттю о. Василя Поточняка - визначного священника, першого Національного Координатора душ пастирства для українців в Італії, його життям і діяльністю, його палкою любов’ю та відданістю народові та церкві. Теплі, щирі спомини звучали про людину, яка відійшла у Вічність, та залишила у людських серцях теплий спомин, ніжний слід своєї душі і слово.. слово, що йшло від Бога.

о. Василь Поточняк об’єднював людей Христовою любов’ю, вірою, так і учасники семінарійного гурту «Еффата» Івано-Франківської Духовної семінарії ім. Св. Йосафата подарували присутнім духовні пісні серця і душі, які додали сили та наснаги, віри та надії у подоланні щоденних клопотів та проблем.

Доповненням до спогадів гостей став відеосюжет з Міжнародної десятиденної пішої прощі родин мігрантів із Самбора до Зарваниці.

До уваги присутніх бібліотекар читального залу обласної бібліотеки для юнацтва, керівник молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця» Тамара Цісельська презентувала книжкову виставку «Молюсь, благаю і дякую…», присвячену світлій пам’яті о. Василя Поточняка. Статті з книг та періодичних видань, якої висвітлюють земне паломництво праведного чоловіка, ревного священника УГКЦ, справжнього патріота та громадянина України.

Завершився захід спільною Ісусовою молитвою.

Свіча пам’яті запалила у наших душах слід Божої любові.

     

Категорія: Події | Переглядів: 590 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Середа, 24.04.2024, 21:58


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |