Головна » Події » День знань
03.09.2015
День знань

     Історично становлення нашої країни відбулося протягом багатьох віків. За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на вільне та незалежне життя.

     І в цей День знань – першого вересня, ми згадуємо і вшановуємо імена визначних представників України, риси котрих хочемо бачити в кожному українцеві.

     10 філологічний клас обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості спільно з обласною бібліотекою для юнацтва презентував для учителів, учнів та вихователів ліцею урок-мозаїку «Народ шукає в геніях себе». Перед глядачами постали портрети видатних діячів науки, культури та освіти – В.Симоненка, Л.Костенко, А.Шептицького, М.Бідняка, Л.Симеренка та багатьох інших. Мультимедійно висвітлювалися фотографії з життя, картини, коротка інформація про особистість.  Інформаційний простір доповнювали відеосюжети про досягнення українських вчених - Івана Пулюя, Євгена Патона. Цікавим та веселим став буктрейлер на книгу відомого дитячого письменника Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки». Учениці 10-го класу натхненно декламували вірші Лілі Костенко, Миколи Зерова та виконували пісні за мотивами українських народних пісень («Українські попурі», «По діброві вітер виє») та сучасні естрадні Тіни Кароль та Святослава Вакарчука.
 

     На завершення з вітальними словами до учнів школи звернулися організатори заходу – класний керівник Наталія Карман, вихователь Віра Мулик та завідувач читальним залом ОБЮ Людмила Ковальчук.
  

     Відродження України неможливе без пробудження національної свідомості українського народу, зокрема молоді. Формування патріотичної свідомості учнів, їхньої високої моральності, громадянської активності, поваги до історії народу має спиратись насамперед на знання рідного краю, його людей та їх звершень.

Категорія: Події | Переглядів: 657 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Субота, 20.04.2024, 10:31


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |