Головна » Події » Документ світового значення:Загальна декларація з прав людини
12.12.2017
Документ світового значення:Загальна декларація з прав людини

Права людини впливають на кожен аспект нашого життя, як локально, так і глобально. Якщо ми поглянемо на Загальну декларацію ООН прав людини, ми побачимо, що сьогодні майже кожна світова проблема — бідність, забруднення довкілля, кліматичні зміни, економічна нерівність, СНІД, недостатня можливість отримання освіти, расизм і війни — містить порушення прав людини.

Важко сказати, яка з цих несправедливих речей більш або менш важливіша за іншу. Насправді ці проблеми настільки взаємопов’язані, що, зачепивши одну з них, перед Вами постане ще одна, або навіть декілька інших. Освіта в галузі прав людини надає дітям, молоді і дорослим можливість брати повноцінну участь у суспільстві і його розвитку. Саме тому, в 2008 році в Україні ініційовано проведення Всеукраїнського тиждень права Координаційною радою молодих юристів України. Метою цієї ініціативи є розробка та проведення ряду соціально-значимих заходів в галузі прав людини для закладення певних правових знань та навичок в складних життєвих ситуаціях.

Обласна бібліотека для юнацтва протягом року проводить низку зустрічей з молоддю міста в рамках роботи молодіжного клубу знавців права «Де юре». Голова клубу Людмила Ковальчук провела кілька засідань з учнями шкіл, які були присвячені актуальним питанням правової обізнаності. В правовому орієнтирі «Документ світового значення:Загальна декларація з прав людини» взяли участь школярі 9 – В класу СШ №5. У далекому 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала усім державам святкувати 10 грудня як День прав людини, бо саме в цей день в 1948 році цією ж організацією було прийнято Загальну декларацію прав людини. У цьому документі задекларовано наступні принципи: рівність людей: усі люди народжуються вільними та рівними в правах, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії тощо; право кожного на життя, свободу та особисту недоторканість. Про цікаві історичні факти створення цього важливого документу дізнались школярі, а також взяли участь в ерудит-марафоні «Що я знаю про універсальне право людини?». Зацікавило школярів і питання виконання пунктів «Декларації про права» в окремих країнах і які організації спостерігають за втіленням . Пізнавальним став і невеликий фільм «Історія генезису прав людини», який розказав як і коли виникла ідея «природного права», «природного закону» та людей що стали захисниками права про рівність права для всіх представників людського суспільства та виборювали їх в своїх країнах , ще у ХХ ст. Учасники засідання познайомились з книжковими родзинками виставки-дайджест «Через правові знання до правового світогляду» про які розповіла бібліотекар Людмила Ковальчук.

  

 

Категорія: Події | Переглядів: 597 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 29.03.2024, 11:06


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |