Головна » Події » Екологічний тиждень “Молодь і довкілля"
22.04.2013
Екологічний тиждень “Молодь і довкілля"

В обласній бібліотеці для юнацтва проведено екологічний тиждень «Молодь і довкілля», в якому в доступній та цікавій формі розкрито сутність сучасних проблем екології, популяризація екологічних знань. Тиждень сприяв розвитку творчої та ділової активності, готовності до екологічної діяльності, вихованню почуття відповідальності за природу, як національне багатство, основу життя на землі.

В рамках екологічного тижня проведено:

- Еко-краєзнавчу розвідку «Джерела екологічної загрози» в якій взяли участь: Ольга Біленька - інспектор Державної екологічної інспекції; Олександр Аронець – виконавчий директор молодіжного громадського центру «Еталон»; Володимир Містерман – представник Бюро з питань екології української греко-католицької церкви та старшокласники обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості.

Олександр Аронець презентував проект «Природоохоронні технології» у якому висвітлюється актуальність екологічного моніторингу, основні завдання, види та методи моніторингу. Звернув також увагу на те, як за допомогою зовнішнього вигляду лишайників, грибів, хвої  соснових дерев можна визначити стан навколишнього середовища.

Володимир Містерман  дав пояснення чому церква не стоїть осторонь в питаннях екології та розповів про те, як кожна людина має можливість у значній мірі знизити рівень негативного впливу своєї повсякденної діяльності на навколишнє середовище.

Ольга Біленька розповіла про напрямки спрямування діяльності державної екологічної інспекції та про шкідливий вплив безвідповідальної людської поведінки на навколишнє середовище.

- Медіа-презентацію Івано-Франківського осередку національного молодіжного центру «Екологічні ініціативи» та еко-акцію «Чисте довкілля – чиста душа». Голова правління осередку Христина Шулячинська відзначила головні завдання та напрямки діяльності центру, а саме: контроль в області за охороною навколишнього природного середовища, проведення природоохоронних акцій, інформування населення про основні екологічні проблеми області та країни, озеленення територій та багато інших.

До уваги старшокласників гімназії № 2 пані Христина разом із членами осередку презентували проект операції «Батарейкам – утилізація», в якому розповідається про шкоду, яку завдає маленька батарейка довкіллю, коли її викинути разом з іншими відходами у смітник. Щоб уникнути цього негативного впливу, достатньо викидати використані батарейки не у смітник, а у спеціальні пункти збору, один з яких тепер розміщується і в обласній бібліотеці для юнацтва.

- Віртуальний еко-круїз «Заповідними стежками Прикарпаття». Старшокласники Івано-Франківської ЗОШ №7 мали можливість здійснити віртуальну подорож природо-заповідними територіями Івано-Франківської області, детальніше познайомитись із заповідною флорою і фауною Прикарпаття.

Адже з метою збереження природного середовища в Івано-Франківській області зосереджено понад 450 одиниць природо-заповідних територій та об’єктів, серед них 30 загальнодержавного значення. Найцікавішими та найунікальнішими є: природний заповідник «Горгани», Карпатський національний природний парк, НПП «Гуцульщина», Галицький НПП, Дністровський регіональний ландшафтний парк, Княжидвірський тисовий заказник та багато інших.

Юнаки та дівчата помандрували заповідними хребтами Карпат до найвищих вершин України – Говерли, Попа-Івана, Петроса; високогірних озер Несамовите та Бребенескул; до мальовничого Манявського водоспаду; завітали до «Чудо Старуні», де знаходиться єдиний в Україні грязевий вулкан та до Княжидвірського тисового заказнику – однієї з найбільших ділянок проростання тису ягідного в Європі; прогулялись високими та крутими берегами Дністровського каньйону до Червоної гори та стародавніх замків.

 Учасники віртуального еко-круїзу детальніше познайомились з унікальним рослинним та тваринним світом Прикарпаття, зокрема із ендемічними рослинами та тваринами нашого краю.

Сподіваємось що віртуальна мандрівка зміцнить любов підростаючого покоління до природи та навчить їх, як її берегти.

До екологічного тижня «Молодь і довкілля» в обласній бібліотеці для юнацтва презентовано бібліотечні виставки «Книга. Природа. Екологія», «Краса землі – краса життя», на яких представлено літературу та періодичні видання, де висвітлюються матеріали з питань охорони навколишнього середовища, подано інформацію про екологічний стан України та  області, природоохоронні території нашої держави та Прикарпаття, а також виставлено художні твори, де яскраво змальовані картини природи.

 

 

 

        

Категорія: Події | Переглядів: 1962 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
П`ятниця, 19.04.2024, 19:58


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |