Головна » Видавнича діяльність » Фестиваль молодіжної книги "Без добрих книг - душа черствіє"
21.03.2012
Фестиваль молодіжної книги "Без добрих книг - душа черствіє"

Молодь завжди приносить з собою нові ідеї, креатив і завзяття. Особливо це відчувають спеціалісти бібліотек, що працюють з юнацтвом, спілкуючись щоденно з сучасним молодим поколінням, яке стрімко входить в доросле життя з мріями змінити світ на краще. Важливо враховувати особливості психології і світосприйняття цієї вікової категорії при підготовці бібліотечних заходів.

Обласна бібліотека для юнацтва пропонує долучитися до проведення щорічного Всеукраїнського тижня юнацької книги. Тиждень юнацької книги це ідкриття нових імен в літературі, вшанування митців, спілкування читачів з цікавими людьми.

            

 

Інформуємо. Радимо. Пропонуємо.

З 26 березня по 31 березня 2012 року в обласній бібліотеці для юнацтва відбудеться Всеукраїнський тиждень юнацької книги у форматі Фестивалю молодіжної книги «Без добрих книг – душа черствіє», з метою підтримки читання та широкого використання літератури у вихованні особистості молодого покоління.

             

В рамках свята відбудеться:

- Бібліотечна акція «Пробачимо боржникам: бібліотечна книга повертається додому». Акція сприятиме залученню юнацтва та молоді до читання, реклама бібліотеки та її послуг і створення у бібліотеці атмосфери спілкування з юним читачем, який відчув себе бажаним читачем.

- «Грані сучасної прози», творча зустріч з письменниками Прикарпаття. Юнацтво та молодь знайомляться з авторами сучасної української прози та поезії, познайомляться з літературними доробками авторів, про їх життєвий та творчий шлях. Оформлено книжкові виставки: «Мандри з українською книгою», «Дивосвіт сучасної літератури».

- «Перші кроки до успіху», лабораторія творчої майстерності (творча молодь Богородчанського району в обласній бібліотеці для юнацтва). Один із днів Тижня юнацької книги присвячено українському декоративному мистецтву, зокрема вишивці, бісероплетінню та малярству. Молоді талановиті читачі продемонструють свої вироби, поділяться секретом майстерності.

- «Перші кроки до успіху», поетична майстерня. Молоді читачі презентують власну творчість, а оцінюють поетичні твори їх ровесники, модератор заходу Марія Вайно. Поезія – це вогник, який запалює душу людини, який схожий на полум’я свічки. Поетичне свято запросить у царство мудрого й красивого, правдивого і чуйного, сильного і ласкавого, доброго і мужнього слова поезії.

- Богдан Лепкий: крізь терни долі – до світового визнання читачі обласної бібліотеки для юнацтва у Літературному музеї Прикарпаття.

Бібліотечні працівники проведуть захід в літературному музеї Прикарпаття. Для учнів передбачено проведення екскурсії, зокрема експозиційний стенд про життя і діяльність Богдана Лепкого, огляд літератури та читання уривків з творчості Богдана Лепкого.

В рамках Всеукраїнського тижня юнацької книги рекомендуємо провести:

v День відкритих дверей під гаслом «Хай завжди буде книга»;

v тематичні Дні інформації «Весняна книгоманія» та Дні читання «Молодь. Бібліотека. Книга».;

v організувати презентації книг «Разом з книгою відкриваємо світ»;

v молодіжну акцію «Прочитай! Мені сподобалось!»;

v літературні тусовки та свято книги «Скарбниця знань – то книга наймудріша»;

v арт-мозаїку «Джерело життя – чи зуміємо зберегти»;

v флеш-моб «Читати можна скрізь», «Перетвори світ на бібліотеку»;

v інтелектуальні ігри.

            

Сподіваємося, що про всі ці заходи буде цікаво читати на нашому сайті у фото фактах, організовувати їх та проводити.

Запорука успіху нашої роботи з юнацтвом є взаємодія з бібліотеками різних систем і відомств, закладами і установами, молодіжними громадськими організаціями, творчими колективами і небайдужими особистостями.

По завершенні Тижня юнацької книги, всі бібліотеки впродовж року завжди радо зустрічають своїх читачів.

І ми впевнені, що книги наших фондів знайдуть собі друзів і шанувальників серед молоді, а ми, бібліотекарі активних читачів і однодумців.

              

 

 

Категорія: Видавнича діяльність | Переглядів: 2477 | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/3
П`ятниця, 29.03.2024, 13:04


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |