Головна » Події » Фестиваль молодіжної книги "Без добрих книг - душа черствіє"
29.03.2012
Фестиваль молодіжної книги "Без добрих книг - душа черствіє"

27 березня в обласній бібліотеці для юнацтва урочисто відкрито Фестиваль молодіжної книги «Без добрих книг – душа черствіє» в рамках Всеукраїнського тижня юнацької книги. Відбулася творча зустріч «Грані сучасної прози» з письменниками Прикарпаття та презентація видавництва «Лілея-НВ».

Заступник начальника головного управління сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації  Заремба Ростислав Дмитрович, головний спеціаліст управління культури облдержадміністрації Халак Ганна Ярославівна та заступник голови Молодіжної адміністрації Івано-Франківської області з гуманітарних питань Говера Катерина Володимирівна звернулися з вітальним словом і підкреслили, що саме бібліотеки, що працюють з юнацтвом сприяють розвиткові читацької культури та є центром читання і формування інформаційної культури особистості.

             

Відкрили свято старшокласники ЗОШ № 5 поетичною композицією, присвяченою її величності КНИЗІ. На творчу зустріч завітали Івано-Франківські письменники: Тарас Прохасько, Ольга Деркачова, Василь Карп’юк та директор видавництва «Лілея-НВ» Василь Іваночко.

            

Тарас Прохасько – сучасний український письменник, журналіст, один із видатних діячів Станіславського феномену, член Асоціації українських письменників, представив свою нову книгу «БотакЄ», яка у Всеукраїнському рейтингу «Краща книга року» в номінації «Сучасна українська проза» зайняла перше місце. Тарас  Прохасько розповів про силу і роль книги у житті молодої людини.

                

           

Ольга Деркачова – Івано-Франківська письменниця, кандидат філологічних наук, оригінальний літературознавець і не менш оригінальний прозаїк звернула увагу на те, як народжуються нові твори, про видання своїх нових творів та запросила до участі в літературному об’єднанні.

                

Василь Карп’юк – автор збірки вибраних творів, поетичних, прозових, драматичних, публіцистичних текстів, журналіст читав свої поезії, розповів про фестиваль ім. Т. Мельничука та познайомив гостей з поезією Тараса Мельничука.

              

Директор видавництва «Лілея-НВ» Василь Іваночко звернув увагу на тісну співпрацю письменників з видавництвом, про плани видавництва на майбутнє та подарував бібліотеці серію  книг «Наше місто».

             

До уваги учасників зустрічі були представлені книжкові виставки:  виставка-досьє «Тарас Прохасько» та виставка «Книзі судилася вічність».

Придбати пластикові ручки (Ручки пластиковые) можна в магазині Advermouse. Низькі ціни висока якість

Категорія: Події | Переглядів: 1206 | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/1
Вівторок, 23.04.2024, 03:38


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |