Головна » Події » Ярмарок інноваційних бібліотечних послуг та електронного врядування
14.04.2011
Ярмарок інноваційних бібліотечних послуг та електронного врядування

11 квітня в м. Києві  в Національному центрі "Український дім” відбувся Ярмарок інноваційних бібліотечних послуг та електронного врядування, який був організований програмою "Бібліоміст” у партнерстві з Міністерством культури України, Українською бібліотечною асоціацією (УБА), Програмою сприяння Парламенту України (ПСП ІІ) і Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні.           

                   

Серед великої кількості запрошених передових бібліотек та організацій приватного громадського сектору, були й представники з Івано-Франківської області, зокрема обласної бібліотеки для юнацтва.

Відкриття Ярмарку розпочалось вітальними словами заступника Міністра культури України пані Вікторії Лісничої, Голови комітету Верховної Ради з питань культури Володимира Яворівського. Всім присутнім випала честь почути промову з уст Посла США в Україні Джона Тефта, Директора ініціативи "Глобальні бібліотеки” Фундації Білла та Мелінди Гейтс Дебори Джейкобс та Президента IREX Роберта Персона. Справжньою окрасою стала поява на святі високоповажного директора програми "Бібліоміст” пана Матея Новака, який викликав шквал позитивних емоцій    своєю щирістю, відкритістю, влучним словом та сонячним променем усмішки, яка заполонила хорошим настроєм на ввесь день всю поважну аудиторію.

           

Гості ярмарку мали можливість познайомитися з виставленими інноваціями та послугами понад 40 провідних бібліотек та організацій приватного та громадського сектору. Протягом дня бібліотекарів та чиновників усіх рівнів запрошували до участі у низці презентацій, міні-тренінгів, присвячених роботі бібліотек як осередків життя громади та поширенню електронного врядування. Були проведені такі тематичні секції: бібліотеки як громадські центри, ресурси е-врядування, проекти партнерства бібліотек та органів влади, можливості грантів для бібліотек.

Усі бажаючі ознайомилися зі спектром інноваційних бібліотечних послуг із використанням  Інтернет-ресурсів та сучасних інформаційних технологій, що впроваджуються провідними бібліотеками України, та обмінялися досвідом з питань введення таких послуг; вивчили нові ресурси електронного самоврядування та ознайомилися з методами навчання користувачів навичками пошуку та використання цих ресурсів; дізналися про можливості співпраці із міжнародними проектами у сфері розвитку громад; довідалися про соціальні ініціативи бізнес-сектору культури та освіти.

Відвідали Ярмарок і делегації із США, Румунії, Польщі. Представники якої були приємно здивовані інновацією послуг та активністю українських колег і запропонували тісну та плідну співпрацю, обмін досвідом та методами роботи.

Заключна частина була не менш цікавою. Слова вдячності прозвучали від високопосадовців країни та гостів Ярмарку. Церемонію нагородження конкурсу бібліотек, що надають найкращі послуги, і першого національного конкурсу бібліотечних блогів провів заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко. Він уже багато років є справжнім другом бібліотек. Пан Томенко пообіцяв і надалі опікуватися та допомагати всім книгозбірням України у вирішенні серйозних проблем.

Незабутні враження отримали від Ярмарки усі! Програма " Бібліоміст” вкотре довела, що вона активно допомагає бібліотекарям представляти інтереси бібліотек і отримувати ресурси,  необхідні для задоволення потреб місцевих громад; формує у суспільстві розуміння ключової ролі бібліотек і необхідності їх підтримувати.

                     

                             

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 1223 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Субота, 20.04.2024, 01:43


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |