Головна » Видавнича діяльність » "Неформальні соціальні молодіжні групи"
22.01.2014
"Неформальні соціальні молодіжні групи"

Футбольні вболівальники (хулігани). Близьку до кримінальних  субкультур групу складають фанати (фани) футбольних команд. Футбольні фанати (хулігани, хули) — складне за організацією співтовариство. Угрупування, що утримує контроль над усім співтовариством, — «праві». До неї входять в основному молоді люди, які відслужили в армії. «Праві» виїжджають на всі матчі команди, їх основна функція — заводити стадіон, організовувати реакцію вболівальників («хвилю» і т.д.), але також і командувати «військовими діями» — битвами з уболівальниками ворожих команд і міліцією. Виїзди в інші міста дуже часто пов’язані з бійками — нерідко вже на Вокзальній площі. В цілому маса молодих людей-хуліганів добре керована вожаками (ватажками) з «Правих».

Хакери (офіційно від англ. Hack - розрубувати, але на самій-то справі від евр. Рас.  חֵקֶר, «хекер» - дослідження) - субкультура, вперше заявила про себе в часи лампових лічильних машин, існуюча навколо комп'ютерів і нерозривно з ними пов'язана . Типовий хакер кошлатий, бородатий, здатний годинами розмовляти з отладчиком про щось їм одним зрозумілою... та що там годинами - цілодобово безперервно, програмує в основному ночами, воліючи низькорівневі мови, а також всіляку езотерику начебто Ліспа.

Чисельність характерів поки незначна — в основному це студенти технічних університетів, старшокласники шкіл з фізико-математичному ухилом. Встановити точну чисельність характерів важко ще й тому, що спілкуються вони переважно за допомогою комп’ютерних мереж. Крім того, не всі комп’ютерні фанати усвідомлюють себе деякою спільнотою зі своїми цінностями, нормами, специфічним стилем.

 


Фурі (англ. furry - пухнастий, волохатий) - фагготрія, заснована на  психофізіологічної тязі людей до антропоморфним тваринам. Всі інші люди називають прихильників цієї фагготріі фурфагамі. Адепти ж самі себе називають фурями.

Як правило, нова людина яку заманили порівняно нешкідливими картинками людиноподібних тварин на тенденційні форуми, де їй послідовно нав'язуються більш екстремальні. Таким чином людина, залучаючись в осередок психічно неадекватних людей, потім і сама стає такою. Подальше перебування адепта в середовищі секти призводить до неминучої інтелекуальної, психологічної та моральної деградації, що посилюється девіацією.

 

Растамани - любителі курити травичку в неквола кількості, як правило,  чорні, однак, білі теж зустрічаються в цих рядах. Спочатку растаманство не розглядалась як наркоманія, а було частиною основної релігії у чорних - растафаріанства, яке за своєю формою нагадує християнство. Європейські та піндосскіе растамани не сильно заморочили: вони не шанували культуру растафарі (багато сучасних травокури навіть не знають, що така релігія є!), А просто взяли анашу і стали її курити. Природно, традиція і культура племен темношкірих растафаріанцев була зганьблена, але всі курять.

Графіті - це італійське слово, яке означає «надряпаний». Тому під графіті  можна розуміти будь настінні малюнки, навіть які малювалися печерними людьми (наскальні картини). Але ми розуміємо під терміном графіті малюнки в метро, на гаражах, на стінах будинків, які зроблені завдяки спеціальним балончиків з фарбою. Людей, які малюють на стінах і називають граффіттери (граффери, райтери).

Багато хто вважає що графіті це мистецтво, і навіть приймають дану молодіжну субкультуру як новим рухом у мистецтві, новим напрямком в особі сучасного авангарду.

 

Субкультура геймерів - мабуть найбільша з існуючих і сама непомітна  субкультура в світі. Але ті хто до неї належить часом навіть не усвідомлюють цього. Геймери - здатні просидіти наодинці за компом безліч годин поспіль без їжі і сну проходячи нову гру. Середній вік геймера - від тринадцяти до двадцяти років. В основному геймерами стають пацани , а дівчат у геймерском співтоваристві набагато менше.

Геймери, на відміну від інших субкультур не відрізняються якими те особливими світоглядними стандартами як кіберготи або не утискає тих хто відрізняється від них як це роблять скінхеди. Все, що їх об'єднує - це яка-небудь гра або ігрової жанр. Відрізнити їх за зовнішнім виглядом від інших практично неможливо, а і їх пристрасть до гри можна визначити хіба, із за блідої шкіри тому, що вони рідко бувають на сонці і синці під очима по тому, що геймери нерідко недосипають . Але таке можна сказати майже про кожного і вважати, що ці ознаки є тільки у геймерів не можна.

Як і будь-яка субкультура, субкультура геймерів припускає нерівність. У геймерів є триступенева ієрархія статусів: ламер, геймер, чітер1. Їй відповідає триступенева система ігрових навичок: юзер, програміст, хакер2; і поділ на клани - співтовариства геймерів за рівнем професіоналізму, упередженням до одного жанру ігор і т.д.

 

Гламур - мабуть одна з найновіших і найбільш суперечливих субкультур. Ця субкультура оформилася зовсім недавно, хоча присутнє у всьому, що пов'язано з світської і клубним життям. Енциклопедії все ще не дають визначення цьому слову але про це протягом все давно вже знають із засобів масової інформації. Приставку «глем» отримали різні музичні напрямки: глем-рок, глем-гараж, глем-готик і навіть глем-панк.

Якщо описати ідеологію і світогляд цієї субкультури, то вона дуже проста. У ній нету того чим відрізняються всі інші субкультури і вона без цього прекрасно обходиться! У цій субкультурі нету ідей боротьби за мир, переважання однієї нації над іншою , і протистояння владі. Гламур називають позитиву бо майже всі його представники живуть в штучно світі, в якому все чудово і шикарно , в якому суцільні вечірки йдуть одна за однією і багато друзів. А найголовніша мета, представників цього напряму - слідувати ідеалам які представлені на сторінках глянцевих журналів. Одним з найперших гламурних журналів став « Cosmopolitan » , слідом за ним з'явився журнал «Vogue» і коли це напрям оформився з'явився журнал називається « Glamour ». Дуже частина невід'ємною частиною субкультури гламуру є дорогі вілли , вечірки в найвідоміших клубах світу , яхти , модні курорти , покази мод від відомих модельєрів, центри краси і здоров'я. Гламур начебто справив однойменний напрям у літературі, образотворчому мистецтві та кіно, зокрема, у фотографії.

Категорія: Видавнича діяльність | Переглядів: 2871 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 25.04.2024, 14:52


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |