Головна » Події » «Нові книги – нового століття» - бібліодайвінг.
30.03.2017
«Нові книги – нового століття» - бібліодайвінг.

28 березня в обласній бібліотеці для юнацтва завершився Всеукраїнський тиждень юнацької книги. Останній день тижня був присвячений сучасній українській літературі «Нові книги – нового століття» - бібліодайвінг - «занурення» у творчість сучасних письменників.

Пожвавлення літературного процесу в нашій країні сприяло формуванню потужної та цікавої сучасної української літератури, яка може задовільнити читацькі смаки будь-якої аудиторії. Інформацію про цікаві літературні твори читачі шукають по крихтах в Інтернеті. Краще зорієнтуватись у сучасних тенденціях української літератури, познайомитись із найбільш яскравими, але інколи маловідомими авторами – це було метою заходу.

Майгутяк Ігор Антонович, директор магазину «Сучасна українська книга» та комерційний директор Лідія Кульбанська розповіли про цікавинки книжкового ринку країни, поділилися думками про літературні уподобання та допомогли «заочно» уявити книжкові полиці книгарні «Сучасна українська книга».

Наталія Іванова, завідувачка абонементу, ознайомила гостей, студентів Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника, факультету соціальної роботи і соціальної педагогіки з доробком сучасних українських письменників, розповіла про різноманітність сюжетів, жанри, глибину розкриття життєвих колізій в їхніх творах. Підкреслила, що українська література є однією з найцікавіших в світі. Динамічна, цікава, багатогранна, жива…

Бібліотекар читвльного залу Людмила Ковальчук, популяризуючи україномовну перекладну літературу, розказала про цікаві книги з психології (Барбара та Алан Пізи «Мова рухів тіла») , історії, педагогіки (Кен Робінсон «Школа майбутнього», Махатма Ганді «Педагогіка ненасильства») і медицини (Джулія Ендерс «Внутрішня історія. Кишечник найцікавіший орган вашого тіла»). Ці книги стали бестселерами закордоном і викликали неабиякий інтерес в українського читача. Вони просто і з гумором розповідають про важливі проблеми та серйозні речі, які присутні в житті звичайної людини. Кожна з них це позитивний досвід знаючих та активних людей.

Привітав гостей із закриттям Всеукраїнського тижня юнацької книги Сабадах Святослав, учасник гуртка художнього слова «Істина» центру дитячої та юнацької творчості (керівник Л. Батюженко) гуморескою «Лисиця і мужик».

До уваги гостей в читальному залі організовано бібліотечну виставку «Бібліо-Фреш: книжкові новинки».

Жива атмосфера зустрічі надала можливості студентам поділитись своїми думками стосовно творчості цікавих сучасних письменників, які сповідують загальнолюдські духовні цінності, моральні орієнтири, привертають увагу до українського слова.

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 825 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Вівторок, 23.04.2024, 10:01


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |