Головна » Події

Івано-Франківськ в сучасному своєму вимірі є місто – динамічне, креативне, мистецько-літературне. Не в останню чергу завдяки великій кількості молоді, що з´їжджається в місто з різних куточків Прикарпаття, і не тільки. Молоді ентузіасти шукають нові ідеї: діляться своєю творчістю на клубних засіданнях та фейсбучних посиденьках, організовують фестивалі, привчають до книги наймолодших читачів, шукають однодумців у колі своїх захоплень. Обласна бібліотека для юнацтва рада стати платформою для презентації таких молодіжних ініціатив для юнацтва.

Категорія: Події | Переглядів: 787 | Дата: 28.03.2017

Бібліотека – це світ відкриттів, світ творчості, де формується читач творець, тому вся робота бібліотеки спрямована на всебічний розвиток, духовне становлення особистості. За словами В. Сухомлинського «духовне життя дитини повноцінне лише тоді, коли вона живе у світі казок, музики, фантазії, творчості. Без цього вона – засушена квітка».

Перший весняний місяць березень особливий для молодих користувачів обласної бібліотеки для юнацтва. В останні дні березня ми святкуємо Всеукраїнський тиждень юнацької книги «Книжкова весна на Прикарпатті».

Книга – це мудрість поколінь минулих.

Книга – це друг і порадник сьогодні.

Вона зберігає у собі красу рідного слова, чарівність мови.

Категорія: Події | Переглядів: 716 | Дата: 27.03.2017

Поезія – це завжди неповторність, вона творить з нами дива. Завжди бентежить та захоплює чарівність поетичного слова. Коли торкаєшся струн поезії, зайвий раз переконуєшся, що таємницю творчої миті збагнути просто неможливо.

Від того часу, коли людина вперше зримувала слово і до наших днів – живе поезія.

Категорія: Події | Переглядів: 702 | Дата: 23.03.2017

Сімейний бюджет – це основний принцип управління фінансами в родині. Навчити молодь правильного ставлення до фінансів, на скільки сімейний бюджет впливає на стосунки в сім’ї, роль і значення грошей в їхньому житті – ці питання стали основними на засіданні клубу молодої сім’ї «Щаслива сім’я».

 

Категорія: Події | Переглядів: 810 | Дата: 21.03.2017

Наркоманія – одна із найважливіших проблем ХХ-ХХІ століття. Що це за хвороба? Які причини її виникнення? Як не потрапити в її тенети?

Про наркоманію говорять у всьому світі. Зараз нараховується більше 1 млрд. наркоманів. Ця проблема хвилює політиків, соціологів, медиків, педагогів, батьків. З цією проблемою пов’язують ріст злочинності, транспортних подій, насилля в родинах. Наркоманія – велика трагедія сьогодення!

Категорія: Події | Переглядів: 711 | Дата: 20.03.2017

Це був Поет. Поет з родини бідної,

А душу мав розкрилену мов птах,

Гарячим болем і живою піснею,

Його слова в народу на вустах.

                                    Т. Нарчинська

 

Всенародну любов і шану здобув Шевченко, як поет і борець за свободу. Творчість Шевченка – художника мала величезне значення для розвитку вітчизняної художньої культури.

Шлях кріпацького сина до вершини мистецтва був важкий і тернистий. Багато зусиль і енергії витрачено на опанування майстерності художника і гравера. Сучасники по праву називали Шевченка «Українським Рембрантом».

Категорія: Події | Переглядів: 640 | Дата: 09.03.2017

Чергове засідання молодіжного клубу знавців права «Де юре» присвячене проблемі створення і впровадження соціальних прав у життя конкретної країни. Засідання проходило у формі інтерактивної карткової гри «Країна Гідності».

Категорія: Події | Переглядів: 648 | Дата: 06.03.2017

Багато подій у барвистім житті.

Одні, мов вода, непомітно проллються,

Та є і події, які в майбутті

Відлунням яскравим колись відіб’ються.

Учні 11-Ф класу Івано-франківського академічного ліцею-інтернату підготували поетичну свічу пам´яті Героїв Небесної Сотні «Не зорі падають з небес, зірки ідуть на небеса». Звучали поезії болю та скорботи, патріотичні вірші та пісні, що надихають. Ведучі перетворились на живий щоденник Майдану, промовляючи імена загиблих і реальні події та легенди з життя Євромайдану.

 

Категорія: Події | Переглядів: 645 | Дата: 06.03.2017

О мово рідна! Їй гаряче

Віддав я серце недарма,

Без мови рідної, юначе,

Й народу нашого нема.

В. Сосюра

Для України, розмаїтої за своїм етнічним складом, мовне питання залишається важливим і як ніколи актуальним, оскільки в українському суспільстві переважає ставлення до мови, як до національного скарбу – надзвичайно цінної частини національної спадщини.

Категорія: Події | Переглядів: 683 | Дата: 24.02.2017

«Любіть свій нарід,

за нього постійно моліться,

для нього працюйте,

вчіться і жийте!»

                      Патріарх Йосип Сліпий.

З нагоди відзначення 125-ї річниці від дня народження Ісповідника Христового, Доброго Пастиря Йосипа Сліпого в обласній бібліотеці для юнацтва, в рамках засідання молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця» відбулися духовні візії «На скрижалях долі – Патріарх Йосип Сліпий».

Йосип Сліпий – світла постать в історії нашої Церкви та народу. У грудях Патріарха билось велике, повне любові до Бога і свого народу, серце. Він любив всіх любов’ю Христа, відчував потреби ближніх. Йосип Сліпий був одним із небагатьох, хто дуже серйозно працював у науковій ділянці, намагаючись поглибити наукові надбання нашої Церкви. Заснував Український Католицький Університет у Римі, малу семінарію для вишколу українських священників.

Категорія: Події | Переглядів: 856 | Дата: 20.02.2017

« 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 77 78 »
Субота, 20.04.2024, 03:58


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн