Головна » Події

Проєкт літній читальний зал Літо! Книга! Позитив!” в обласній бібліотеці для юнацтва це чудова ініціатива, яка надає можливість провести літо в інтелектуальній, культурній та цікавій атмосфері.

В рамках цього проєкту триває цикл відвертих розмов із психологом Я підліток. Я дорослішаю. Наталія Смирнова, представник Міжнародної благодійної організації Благодійного Фонду “СОС Дитячі Містечка” Україна, разом з старшокласниками ліцею ім. Р. Шухевича намагались розібратись в емоціях, а саме – якими способами можна позбутися злості. Необхідно зрозуміти, що злість – це природна емоція, і вона може виникати у всіх нас з часом. Однак дотримання певних стратегій може допомогти управляти злістю та знизити її вплив на наше життя та стосунки.

Також учасники тренінгу створили “долоньку гарного настрою” з ресурсом, який нас підтримує, а в центрі долоньок написали приємні спогади. “Долонька символізує приємну і радісну емоцію.

Літній читальний зал у бібліотеці – це місце, де можна знайти відповідь на свої запитання, віднайти натхнення та провести цілий день в гармонії з книжками.

Категорія: Події | Переглядів: 52 | Дата: 20.07.2023

До книгозбірні завітали учасники театрального табору на базі Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки, в рамках літнього читального залу «Літо! Книга! Позитив!».

Із багатотисячного фонду бібліотеки, завідувачка відділу абонементу Наталія Іванова презентувала юним читачам книжкові новинки із серії «Звіродухи»,  «Останні підлітки на землі», «Minecraft», «Агата Містері», «Країна історій Кріса Колфера».

Бібліорозвідка «Будь в курсі літературних новинок» зацікавила дітей, кожен знайшов для себе свою книжкову родзинку і обрав серед книжок саме ту, яка їм найбільше до вподоби.

У загадковий і чарівний світ казки, в якому переплелись мрії і фантазії, читачі поринули разом з провідним бібліотекарем читального залу Валентиною Мельник, відповідаючи на питання «Казкового марафону».

Куточки читання під відкритим небом, краєзнавчі екскурсії, зустрічі – це далеко не весь перелік літніх задумок для читачів обласної бібліотеки для юнацтва.

Категорія: Події | Переглядів: 362 | Дата: 13.07.2023

Коли духмяне літо в самому розпалі, з квітчастими вінками і яскравими вогнищами приходить свято Івана Купала, яке є одним з найстаріших свят, має глибокі коріння в язичницьких традиціях і поєднується зі стародавніми обрядами, пов’язаними з природою та ритуалами розквіту.

Свято відзначають 7 липня, під час літнього сонцестояння, коли день найдовший у році. Івана Купала має велике значення для зв’язку людини з природою та змінами, які відбуваються в ній.

В читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва презентовано етно-виставку “Магічне свято Івана Купала” на якій представлено книги: Ігнатенко І. “Етнологія для народу”, Лозко Г. “Коло Свароже”, Скуратівський В. “Український рік”, Шкода М. “Традиції і свята українського народу” та інші, які знайомлять з культурою побуту українського народу, з історією виникнення свята Івана Купала, звичаями, обрядами, прикметами, повір’ями та традиціями святкування.

Одним із головних символів Благословенного дня Купала є вогонь. Вірування говорить, що вогонь очищує душу та знищує негативну енергію, тому під час свята проводяться ритуали з вогнем. Молодь збирається біля великих багать, стрибає через полум’я, співає пісні та танцює. У святі велике значення мають водні обряди: купання у річках, озерах або спеціально підготовлених басейнах, вірячи, що це приносить здоров’я та чистоту; сплітання вінків з квітів та трав, які потім віддають воді або кидають у вогонь.

Це свято сприяє збереженню звичаїв та традицій, що дійшли до нас з глибини століть та які заснували наші предки.

Категорія: Події | Переглядів: 45 | Дата: 07.07.2023

В обласній бібліотеці для юнацтва тривав цикл відвертих розмов із психологом “Я підліток. Я дорослішаю.”, в рамках роботи літнього читального залу Літо! Книга! Позитив!

Друзі та вороги, кохання та спокуси, гнів, образи, депресії, пристрасті. У підлітків емоцій занадто багато, бо все вперше.

Підлітки більш емоційні, ніж дорослі, дуже чутливі до свого соціального оточення та прагнуть знайти своє місце в групі ровесників.

Психолог Мар’яна Клованич, представник Міжнародної благодійної організації “Благодійний фонд “СОС Дитячі Містечка” України, разом із старшокласниками ліцею ім. Р.Шухевича розглянули шкалу емоційних тонів; навчились розпізнавати різні типи емоцій; розбирали базові емоції, притаманні всім здоровим людям і однаково проявляються у представників різних культур, що проживають на різних континентах.

Зустріч була корисною для юнаків та дівчат і допомогла їм покращити своє розуміння та управління емоціями, розвинути емоційну свідомість та здатність ефективно спілкуватись з іншими.

Відвідування бібліотеки та читання книг надасть вам можливість інтелектуального спілкування.

Категорія: Події | Переглядів: 58 | Дата: 27.06.2023

Івано-Франківська обласна бібліотека для юнацтва презентує відео-виставку "Слово що йде від серця, проникає в серце".

Категорія: Події | Переглядів: 53 | Дата: 16.06.2023

В рамках проєкту літній читальний зал «Літо! Книга! Позитив!» учні ліцею ім. Р. Шухевича разом з провідним бібліотекарем обласної бібліотеки для юнацтва Валентиною Мельник здійснили краєзнавчу бібліоекскурсію «Крокуючи рідним містом».

Юнаки та дівчата помандрували вулицями рідного міста Івано-Франківська (давнього Станиславова), зацікавлено слухали розповідь бібліотекаря-екскурсовода про те, як і за яких обставин магнатом Андрієм Потоцьким засновано Станиславівську фортецю – ідеальну за своєю структурою. Ліцеїсти побували на площі Шептицького – духовному осередку нашого міста, побачили, як колись виглядали Станиславівські ратуші та старовинні храми, зупинилися на невеликій площі Міцкевича з найстарішим пам’ятником міста, здійснили прогулянку по центральній вулиці сучасного Івано-Франківська – Незалежності, помилувались архітектурою та неповторною красою міських краєвидів, а також дізнались багато цікавих фактів та неймовірних легенд про Станиславів.

Саме таким постав давній Станиславів перед очима юних мандрівників та мандрівниць, пробуджуючи у них бажання глибшого пізнання та відкриття для себе рідного міста.

Категорія: Події | Переглядів: 473 | Дата: 15.06.2023

Усмішка дитини – це мабуть, найкраще, що може розвеселити погляд. У ній стільки щирості та довіри, що розтане навіть найсуворіше серце. Взявши собі за мету  об’єднати  усі держави світу захищати права і свободи дітей, активна світова спільнота започаткувала Міжнародний день захисту дітей. Небайдужі та ініціативні люди у всьому світі закликають  проводити освітні програми, зважати на права і потреби маленьких громадян та зупинити домашнє насильство.

Категорія: Події | Переглядів: 60 | Дата: 01.06.2023

З нагоди ювілею Тараса Прохаська, сучасного українського письменника, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася творча зустріч “Магія творчості Тараса Прохаська”. В книгозбірню завітали письменник, журналіст, есеїст Тарас Прохасько, директор Івано-Франківського видавництва “Лілея НВ” Василь Іваночко, студентська молодь Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та учні ліцею імені Романа Шухевича.

Категорія: Події | Переглядів: 461 | Дата: 26.05.2023

      На    базі Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва відбувся обласний семінар-практикум   “ Бібліотека – мистецька платформа для креативних ініціатив молоді ”, з метою підвищення фахового рівня бібліотечних працівників. В семінарі-практикумі взяли участь завідувачі бібліотеками для юнацтва Калуської ТГ, Надвірнянської ТГ, Коломийської ТГ та завідувачі структурними підрозділами для юнацтва Снятинської ТГ, Городенківської ТГ.

Категорія: Події | Переглядів: 857 | Дата: 24.05.2023

Кажуть, що вибір професії – це друге народження людини. Від того наскільки вірно Ви оберете свій життєвий шлях залежить яке місце в суспільстві  займатимете. Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвоника. Радимось з батьками, вчителями, знайомими, друзями, користуємось інформацією з Інтернету. Все робимо для того, щоб наш вибір був правильним, щоб якомога більше дізнатися про свою майбутню професію.

Для того, щоб підліток, який самовизначається, мав можливість хоча б трохи розібратися у світі професій і знайти себе в ньому, усвідомивши свої індивідуальні особливості, здібності та потреби, свої сильні та слабкі сторони в обласній бібліотеці для юнацтва було проведено тренінг “Вибір професії або завдання з багатьма невідомими” для наших молодих користувачів, учнів ліцею імені Романа Шухевича.

Категорія: Події | Переглядів: 59 | Дата: 19.05.2023

« 1 2 3 4 5 6 ... 77 78 »
Четвер, 25.04.2024, 22:07


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн