Головна » Події

13 грудня – свято Андрія (Калити) одне з улюблених свят молоді. У ніч на Андрія творяться містичні речі, навіть дива. Здавалось би, непоєднувані речі, Святий Андрій і ворожіння. Оскільки християнські свята збігаються з язичницькими, то день Андрія припадає на давнє язичницьке свято «Калити» - божества людської долі.

В обласній бібліотеці для юнацтва презентовано народознавчу виставку «Золоте сяйво Калити», де представлені книги та періодичні видання, які своєю історією сягають сивої давнини українського народу, його культури, традицій, обрядів, звичаїв, які дійшли до наших днів. Виставку складають книги з етнографії, фольклору, народознавства: «Українська культура», «Традиції і свята українського народу», «Український народний календар», «Українські свята у грудні», «Від Романа до Йордана» та інші.

Святий Андрій, що заступив місце Калити вважається провісником дівочої долі, адже цього вечора дівчата ворожать – на шлюб, нареченого, жіночу вдачу.

Тож нехай здійсняться дівочі надії на щасливе заміжжя.

Категорія: Події | Переглядів: 623 | Дата: 13.12.2016

Напередодні Дня осіб з обмеженими  фізичними можливостями працівники обласної бібліотеки для юнацтва організували і провели доброчинну акцію «Навчи мене, Ангеле, добро творити» в навчально-реабілітаційному центрі м. Івано-Франківська. Для дітей, які навчаються в центрі необхідні особисті чуйні, повсякденні контакти – друзів, знайомих, рідних, гостей. Ось саме тому ми знайшли час і можливість для підтримки дітей з фізичними вадами. Працівники бібліотеки подарували дітям невеличку бібліотечку книг; художньої, науково-пізнавальної літератури.

Цікаве, невимушене спілкування, розгадування загадок та вікторин на зимову тематику – все це встановило доброзичливу теплу атмосферу.

Категорія: Події | Переглядів: 642 | Дата: 02.12.2016

В обласній бібліотеці для юнацтва відбувся обласний конкурс поезії серед учнів ЗОШ та вихованців позашкільних навчальних закладів присвячений 160-й річниці від дня народження І. Франка. Конкурс проходив у двох номінаціях: патріотична лірика та авторський твір.

Організатори конкурсу Івано-Франківський державний центр естетичного виховання (директор, заслужений працівник культури України Михайло Кузбит), учасники – учні загальноосвітніх шкіл та вихованці позашкільних навчальних закладів області.

Категорія: Події | Переглядів: 705 | Дата: 29.11.2016

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася цікава зустріч з автором книги «Дивовиддя про святих русалок» Боісідою. Боісіда – поет, прозаїк, журналіст. Книга посіла друге місце у IV-у міжнародному поетичному конкурсі «Чатує в століттях Чернеча гора», друкувалась у числених часописах та альманахах.

 «Дивовиддя про святих русалок» - дебютна книга авторки. У ній мало людей і багато фентезійних персонажів.

Яскраві світи Боісіди заворожують, дивовижні слов’янські персонажі: русалки, домовики, повітрулі викликають захоплення.

Авторка стверджує, що побачила свій фоліант уві сні й обіцяє, що її книга ще довго снитиметься вдячним читачам.

Категорія: Події | Переглядів: 693 | Дата: 28.11.2016

Свята Земля – це свого

роду книга, яку потрібно

вміти читати і розуміти,

і треба знати не тільки

її літери, але бачити

за ними слова і розуміти

їхнє значення.

Свята Земля завжди істинна,

вона і життєва, і сучасна,

і таємнича, і символічна…

                               Сергій Баландін

         В обласній бібліотеці для юнацтва відбулося чергове засідання молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця»: презентація книги о. Порфирія ЧСВВ «Слава Богу За Все».

Для кожного християнина вічним і неперевершиним ідеалом є образ Ісуса Христа, Сина Божого, який зійшов із небес і життя своє віддав з великої любові до нас, грішних, задля спасіння душ наших. Життя Ісуса Христа проходило в таких містах країн як Ізраїль, Палестина, ці міста називають Святою Землею. Це серце нашої глибокої віри, наше духовне коріння, місце, яке можна назвати найбільшим свідком Божого милосердя.

Категорія: Події | Переглядів: 1132 | Дата: 26.11.2016

"Сучасна бібліотека і молодь: співпраця заради успіху" з названою темою консультації заступник директора Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва Марія Стасюк ознайомила  учасників  обласного  семінару-практикуму  бібліотечних  працівників професійно-технічних навчальних закладів, який відбувся на базі Івано-Франківського вищого професійного училища сервісного обслуговування техніки.

 

Категорія: Події | Переглядів: 653 | Дата: 21.11.2016

Бідичак Ярослава Дмитрівна бібліограф-краєзнавець, провела краєзнавчу годину «Палітра нев’янучих кольорів», для учнів природо-математичного  ліцею, присвячену 105-й річниці від дня народження скульптора Григорія Крука.

Крук Г. народився в 1911 році в с. Братишеві Тлумацького району в сім’ї  селянина – гончара. Будучи ще малим хлопцем цікавився різьбою та гончарством. Тому після навчання в школі в рідному селі, потім Нижневі, батьки віддіали його на навчання до Станиславова у промислову школу. Виявивши неабиякий хист у хлопця, педагоги відправили його на навчання до Львова, де він спочатку здобуває майстерність у промисловій школі, а потім у школі декоративного мистецтва, де знайомиться з відомим скульптуром Сергієм Литвиненком (автор надмогильного пам’ятника І. Франку), який рекомендує продовжити навчання у Краківській Академії Мистецтв. На той час у академії викладали професора – українці: В. Кубійович, Б. Ленкий, І. Зелінський, ректор Ф. Павч. Серед студентів теж було багато українців це Денис Іванців, Опанас Заливаха, Михайло Черешньовський, Олекса Новаківський та інші. 

Категорія: Події | Переглядів: 716 | Дата: 18.11.2016

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулося засідання молодіжного об’єднання «Творимо милосердя разом» (спільний проект із обласною організацією Товариства Червоного Хреста), присвячене Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Засідання провели у формі брей-стормінгу «Знаємо більше – переможемо швидше. Світ проти ВІЛ-СНІДу».  Серед числених хвороб, від яких сьогодні страждає людство, синдром набутого імунодефіциту (СНІД) є однією з найтяжчих.

Отже, метою заходу стало формування навичок здорового способу життя, розвиток знань про ВІЛ  та СНІД, виховання відповідального ставлення до свого життя і здоров’я.

Категорія: Події | Переглядів: 673 | Дата: 17.11.2016

Таке життя не кожному дано. Всього 32 роки прожив Маркіян Шашкевич. Він перший на західноукраїнських землях народний поет, прозаїк, публіцист і перекладач, автор першої книжки українською мовою «Русалка Дністоровая» та «Читанки для дітей».

«Будитель Галичини» таку назву мала годинна спілкування присвячена 205-й річниці від дня народження Маркіяна Шашкевича, яку провела бібліограф-краєзнавець обласної бібліотеки для юнацтва Ярослава  Бідичак у природничо-математичному ліцеї.

Маркіян Шашкевич народився 6 листопада 1811 року на Львівщині в с. Княжому, де батько був священником. Навчався в Німецькій школі, потім в Львівській та Бережанській гімназіях, Львівській духовній семінарії і водночас був слухачем богословського і філософського відділів університету. 

Категорія: Події | Переглядів: 698 | Дата: 11.11.2016

Щороку у вересні усіх книголюбів запрошує до древнього Львова Міжнародний книжковий «Форум видавців». Це найбільший український книжковий ярмарок та один з найбільш масових заходів подібного типу в Східній Європі, заснований ще у 1994 році. На Форум з усіх куточків з’їжджаються письменники, поети, видавці, науковці, журналісти та просто любителі слова, і кожен для себе знаходить тут щось своє, особливе, написане саме для нього.

Цьогоріч, 23 Форум  видавців згуртував цілу плеяду прикарпатських митців у Львові, а це Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Таня Малярчук, Степан Процюк, Ольга Деркачова, Оксана Кузів, Володимир Єшкілєв, Василь Карп’юк, Галина Петросаняк.

Напередодні дня української писемності та мови, в Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва відбулась зустріч з прикарпатськими письменниками, цьогорічними учасниками Форуму видавців у Львові.

Категорія: Події | Переглядів: 667 | Дата: 10.11.2016

« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 77 78 »
Субота, 20.04.2024, 15:12


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн