Головна » Події

З нагоди відзначення 145-річчя від дня народження видатного українського письменника – реаліста, неперевершеного майстра соціально-психологічної новели Василя Стефаника обласна  бібліотека для юнацтва презентувала книжкову виставку-ретроспективу «Творець і неперевершений майстер новели».

Творчість Василя Стефаника – одна з яскравих сторінок української літератури, її окраса, її гордість. Письменник створив і підніс до вершин досконалості дуже популярний жанр гранично стислої соціально-психологічної новели, як спалах блискавки, психологічно сильні й гармонійно цілісні щодо змісту й форми новели Василя Стефаника вражають драматизмом і правдивістю. Кожне слово в його новелах переповнене гуманним співчуттям до знедоленого західноукраїнського селянства. Воно змушує замислюватися над долею народу. З великою силою письменник розкрив красу душі простої людини, змученою непосильною працею на багатих і голодом, вдягненої в лахміття, обпаленої гарячим сонцем, холодними вітрами  та морозами.

Категорія: Події | Переглядів: 1525 | Дата: 12.05.2016

В рамках святкування Дня міста Івано-Франківська, провідний бібліотекар обласної бібліотеки для юнацтва Мельник Валентина підготувала та провела цикл заходів: краєзнавчо-культурологічну подорож «Крокуючим рідним містом» та бібліомедійний етюд «Відкриваючи рідне місто».

Учасниками краєзнавчо-культурологічної подорожі колишнім королівським вільним містом Станиславовом, що розкинулося в межиріччі Надвірнянської та Солотвинської Бистриць, стали учні 10-Ф класу обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості. 

Категорія: Події | Переглядів: 820 | Дата: 11.05.2016

Христос Воскрес!

І впали темні сили,

І лиш Любов, Всевишня і Свята,

Над світом розпростерла Божі крила.

Рятуючи від ненависті й зла.

                              Надія Кметюк

         Воскресіння та Великдень – ці слова для кожного християнина і кожного українця відомі з наймолодших літ, вони для нашого народу завжди були святі. Великдень асоціюється у нас з миром, любов’ю, поцілунками, спільною радістю, водночас із запахом свіжоспечених пасок, кольоровим дивосвітом писанок та крашанок, урочистим церковним дзвоном та співом «Христос Воскрес» з родиною за столом у нових вишиванках, з веснянками і гаївками біля церкви. З нагоди свята Христового Воскресіння в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва експонується виставка-свято «Благословення сходить із небес: Великдень». 

Категорія: Події | Переглядів: 765 | Дата: 28.04.2016

        Є на історико-географічній карті України територія, яка стала болючою раною не тільки нашої держави, а й всієї Європи. З’явилась мертва зона 26 квітня 1986 року, коли глибокої ночі на одній з найпередовіших радянських атомних станцій  - Чорнобильській, вибухнув четвертий реактор. Відбулася найбільша за всю історію використання «мирного атома» аварія, яка за оцінками світової спільноти, є найбільшою техногенною катастрофою ХХ ст.

Категорія: Події | Переглядів: 721 | Дата: 22.04.2016

             Пізнання навколишнього світу, маленькою частиною якого є людина, завжди йде двома шляхами: через розум і через серце. Важливо не тільки розкрити перед читачами закони природи, але й навчити їх відчути її красу.

               

Категорія: Події | Переглядів: 732 | Дата: 22.04.2016

Людина і природа… Філософи, поети, художники усіх часів і народів віддали данину цій вічній і актуальній темі. Та ніколи вона не стояла так гостро, як у наші дні, коли загроза екологічної кризи, а може й катастрофи, нависла над людством і проблема екологізації матеріальної і духовної діяльності людини стала життєвою необхідністю.

Тому, в обласній бібліотеці для юнацтва, в рамках екологічного тижня учні 10 класу ЗОШ № 5 мали можливість здійснити віртуальний екологічний круїз «Земля – сльозинка на щоці Всесвіту» по місцях найбільших природних та техногенних екологічних катастроф.

 

Категорія: Події | Переглядів: 724 | Дата: 21.04.2016

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулося засідання молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця»  «Від серця до серця» - духовні роздуми в молитві і пісні, з нагоди відзначення Ювілейного року Божого милосердя.

           

Категорія: Події | Переглядів: 1101 | Дата: 21.04.2016

       З  Правовими питаннями ми зустрічаємося дуже часто. Помилковою є думка, ніби сфера застосування права обмежується покаранням осіб, які порушили закон. Багато хто з учнів дивується, дізнавшись, що наші повсякденні вчинки часто мають правову оцінку. Право, закони супроводжують людину все її життя.

 

Категорія: Події | Переглядів: 735 | Дата: 19.04.2016

                                                                                            

                                        І крізь образи і розлуки

                                        Печаль дітей нас знов пече:

                                        Їм треба материнські руки,

                                        їм треба батьківське плече

                                                            (В. Крищенко)

“Без сім’ї  і свого роду – немає нації, народу” – вчить нас народна мудрість. Діти є доброю славою своїх батьків говорить нам священна книга Біблія. Але, як бути тим дітям, які залишилися без батьківської опіки, любові, турботи, піклування?

             

Категорія: Події | Переглядів: 740 | Дата: 19.04.2016

Всі ми пізнаємо життя, відкриваємо для себе світ, розкриваємо світ у собі різними засобами. І не останнє місце в нашому житті займає її мудра величність – книга.

За останні роки в Україні  можна помітити значне збільшення інтересу до української книги – особливо молодих читачів.

В обласній бібліотеці для юнацтва відкрився літературний салон «Сила бренду: нові імена в українській літературі». Мета салону – допомогти молодим читачам зорієнтуватися у морі сучасних українських видань, допомогти молоді познайомитися з творчістю вже відомих і нових авторів, краще зорієнтуватись у сучасних тенденціях української літератури.

 

Категорія: Події | Переглядів: 735 | Дата: 04.04.2016

« 1 2 ... 43 44 45 46 47 ... 77 78 »
П`ятниця, 19.04.2024, 03:49


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн