Головна » Події » Презентація книг для дітей та юнацтва популярних авторів з різних регіонів України
24.10.2017
Презентація книг для дітей та юнацтва популярних авторів з різних регіонів України

   Книги для дітей та юнацтва — не лише засіб виховання, їх місія — виховувати і розважати. Це — унікальна можливість спілкування між людьми. Передаючи не лише знання, а й емоційний заряд любові, який рівною мірою необхідний кожному у будь-якому віці, звертаючись як до дитини, так і до дорослого, сучасна підліткова література ніби стерла невидимі грані між дитинством і дорослістю.

   В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація книг для дітей та юнацтва популярних авторів з різних регіонів України. Школярі 6-тих та 7-мих класів ЗШ №12,№3 та СШ№5 познайомилися особисто з авторами улюблених книг про пригоди , кохання, стосунки з батьками , вчителями та ровесниками. Письменники завітали в Івано-Франківськ на фінал « Літературної кавалєрки» організованої Тетяною Качак, яка збирає всіх бажаючих повеселитись та показати свою творчу ерудицію книгоманів. Тетяна Качак – доцент кафедри філології та методики початкової освіти Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника та активна популяризаторка української « майже дорослої літератури», на її запрошення в бібліотеку завітали:

   Сергій Гридін - автор книжок для дітей та підлітків з Рівненщини ,служив у зоні АТО. Відомі його твори - «Не такий» (2013); «Незрозумілі» (2016); «Не ангел» (2017); «І паралелі перетинаються» (2017).

    Оксана Сайко –дипломант літературного конкурсу "Гранослов-2006", переможець конкурсу на найкращу повість від журналу "Дніпро"2009 року (повість "Волоцюги").Автор книг: «Новенька та інші історії» (потрапила до списку премії "Книга року БіБіСі 2012), «Кавярня на розі» (2013), «До сивих гір» (2015), «Птахи завжди повертаються» (2017).

    Марія Морозенко -українська поетеса, письменниця з Черкащини. Голова Творчого об'єднання дитячих письменників Національної спілки письменників України. Автор дитячих казок: «Про країну ласунів», навчальних серій «Хто це?», «Що це?»,прози для підлітків: "Іван Сірко Великий Характерник", "Іван Сірко Славетний Кошовий", "Найвірніші", "Я закохалася".

     Андрій Бачинський - письменник з технічною освітою з м. Калуша. З дитинства захоплювався пригодницько-фантастичними романами та конструюванням радіоприладів.Відомий серією дитячих пригодницьких книг «Детективи в Артеку».У 2015 році повість Андрія Бачинського «140 децибелів тиші», що вийшла у тому ж видавництві, отримала відзнаку літературної премії «Книга року ВВС» у номінації «Дитяча книга року ВВС». Книжка присвячена темі глухонімих підлітків. Прототипами героїв книжки стали діти з калуських інтернатів.

  Василь Теремко - український видавець, педагог, журналіст, медіапродюсер. Заслужений працівник культури України (2006). Директор Видавничого центру «Академія». Виступив з дебютною книгою «16 весна».

   У неформальній бесіді школярі давали цікаві запитання для письменників та висловлювали власне бачення, як мав би розвиватись сюжет творів для підлітків, думки юних фанатів, на рахунок прочитаних книжок, інколи були несподівані для їх авторів. Активні учасники діалогу отримали книжкові подарунки. Креативним та інформативним став майстер-клас , в якому юні читачі показали, якою хочуть бачити підліткову книгу. Школярі просили авторів продовження серій книг з улюбленими героями.

   Для всіх присутніх була представленна книжкова виставка «Так хочеться бути дорослим!». На поличках якої молодь чекають новинки сучасної української та зарубіжної підліткової літератури , яка користується популярністю в школярів та студентів. Запрошуємо в обласну бібліотеку для юнацтва знайти свого улюбленого автора та книгу.

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 768 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 19.04.2024, 23:05


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |