Головна » Події » Презентація книги Василя Бабія «Біль і радість мандрів»
05.03.2018
Презентація книги Василя Бабія «Біль і радість мандрів»

Обласна бібліотека для юнацтва для вшанування пам´яті однієї з найвизначніших жінок України – Лесі Українки підготувала презентацію книги, знаного письменника Прикарпаття, Василя Бабія  - «Біль і радість мандрів». Василь Бабій - культурно громадський діяч, член національних спілок України письменників, журналістів, краєзнавців, автор більше 140 книг, нагороджений 9-ма літературними преміями. За словами пана Василя, історика за освітою та вчителя за покликанням , йому радісно спілкуватись з молоддю і ділитись власним досвідом та знаннями. Книга, з якою знайомились гості бібліотеки( учні 10 класу ЗОШ №4), присвячена темі мандрів Василя Бабія цікавими країнами та містами Європи, які в свій час, більше ста років тому, відвідувала Леся Українка в своїх спробах покращити здоров´я та розпочати повноцінне життя без болю. Спілкуючись з юнацтвом, автор розповідає про свої враження від міст, людей та архітектурних пам´яток і доповнює їх чисельними уривками описів з листів Лесі Українки. Допомогла поринути в атмосферу Відня, Венеції, Берліну, Сан-Ремо, Каїру та інших місцин, в яких перебували мандрівники медіа-презентація «Мандрівниця не з власної волі» створена провідним бібліотекарем Валентиною Мельник. Яскраві світлини показують вузькі вулиці древніх міст, які захоплювали та надихали на творчість не тільки Лесю Українку, а й інших видатних діячів української культури – М. Драгоманова, І. Франка, А. Кримського,О. Кобилянську та ін. Такий жанр «ходіння слідами видатних людей» є зараз популярним в світовій літературі, це дає можливість наблизитись духовно та емоційно до автора, його часу, вершин та низин творчості. Книга Василя Бабія є даниною пам´яті великій Людині та Жінці, що через фізичний біль і страждання не поступилася своєю життєвою енергією та творчим духом, стала однією з тих, на кого рівнялося молоде покоління Української Революції 1917-1920 років.

Завершальним акордом заходу стала презентація книжкової виставки «І Лесин дух зі слова в душі лине» бібліотекарем Людмилою Ковальчук. На полицях якої представленні чисельні біографічні видання – А.Костенко «Леся Українка», М.Кармазіна «Леся Українка», фотокнига Леся Українка:сюжети з життя в ілюстраціях і документах» (упор. Н. Чіп, І. Веремєєва). Цікавим та непересічним стало видання «Леся Українка. Листи. 1976- 1897» Т. 1,в якому постає Лариса Косач - молода, енергійна, освічена українська аристократка, яка активно відстоює свої погляди, творить нові смисли та змінює світ.

  

  

Категорія: Події | Переглядів: 523 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Середа, 24.04.2024, 13:56


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |