Головна » Події » Презентація книги Василя Бабія «Францішек, або Повернення до Станіславова».
04.04.2014
Презентація книги Василя Бабія «Францішек, або Повернення до Станіславова».

2 квітня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація нової книги Василя Бабія «Францішек, або Повернення до Станіславова». В книжці простежуються дитячі і юначі літа польського поета Францішека Карпінського, які пройшли в Станіславові в 40-х роках ХVІІІ-го століття.

До книгозбірні на зустріч із студентами 1-го курсу педагогічного коледжу ПНУ ім. В.Стефаника та учнями 8-Ф класу обласного ліцею інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості завітали: автор книги – український письменник, краєзнавець, гуморист, громадський діяч та педагог – Василь Бабій; голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України, літературний критик, письменник – Євген Баран.

У творчому доробку Бабія В.І. понад сто п’ятдесят книжок і брошур у жанрі роману, повісті, новел, історичних оповідань, есеїв на краєзнавчу тематику, літературне краєзнавство та історії футболу. Понад десять книжок гумору, декілька дисків. Він лауреат  премій ім. М. Яцківа, ім. М. Підгірянки, ім. І. Вагилевича, ім. В. Стефаника, Ліги українських меценатів, ім. О.Гірника, ім. О. Світлик, ім. Ю. Шкрумеляка. Член Національної спілки письменників України та Національної спілки краєзнавців України.

Василь Бабій є автором серії книжок з історії Станіславова у художній формі, зокрема: «Вавилон на двох Бистрицях», «Д'Артаньян у Станіславові», «Фортеця», «Станіславів», «Мій маленький Париж – Івано-Франківськ» та повість «Францішек, або Повернення до Станіславова».

На творчій зустрічі, Василь Бабій розповів про себе, про свої перші літературні спроби, про роботу вчителя  історії та директорування в школі с. Хмелівка Богородчанського району, свою надзвичайну любов до футболу та подорожей, залюбування рідним краєм, його історією та культурою, поділився планами на майбутнє.

Євген Баран, як літературознавець та друг автора, поділився думками про творчість колеги-письменника, з яким спілкується упродовж багатьох років, особистими враженнями від його творів, зазначив, що Василь Бабій є рекордсменом у виданні власних книг, вміє дружити та бути відданим у дружбі.

Письменники порадили молодому поколінню які книги варто читати та що не кожна книга дається легко до прочитання, а потребує свого читача.

А ще п. Василь відповідав на запитання школярів та студентів, роздавав автографи та фотографувався із молоддю.

Бібліотека щиро бажає митцям натхнення, творчих успіхів та вдячних читачів.

Категорія: Події | Переглядів: 1302 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 25.04.2024, 06:49


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |