Головна » Події » Презентація книжкової виставки: «І Лесин дух зі слова в душі лине».
24.02.2016
Презентація книжкової виставки: «І Лесин дух зі слова в душі лине».

Нехай мої струни лунають,

Нехай мої співи літають

По рідній коханій моїй стороні.

                                              Леся Українка

З нагоди відзначення 145-річчя від дня народження видатної української поетеси, драматурга, прозаїка, літературного критика, перекладача, громадської та освітньої діячки, засновниці педагогічної системи Лесі Українки, обласна бібліотека для юнацтва презентувала книжкову виставку: «І Лесин дух зі слова в душі лине».

Поезія Лесі Українки – потужна складова духовної скарбниці нашого народу та світової літератури. Поетичний світ створений письменницею – глибокий за змістом, багатий за формою, насичений за образністю, щедрий за мовою, неповторний за своєю художньою суттю. Діапазон її лірики надзвичайно широкий, адже в ній роздуми про  сенс життя і призначення людини, мрії про світле майбутнє, твори про громадянську мужність, боротьбу проти духовного рабства і байдужості, місію митця і призначення мистецтва. В епіцентрі її поетичного світу – доля України. Поетеса гаряче любила рідну батьківщину, жила Україною, творила, виливала своє слово для України.

На книжковій виставці представлені книги відомих фахівців в галузі літературознавства, дослідників біографії, творчості письменниці: Н. Сташенка «Леся Українка. Нехай мої струни лунають…», Л. І. Міщенка «Хвилі моєї туги», Т. Сергійчука  «Леся Українка. Горить моє серце», Н. Чіп, І. Веремєєвої «Леся Українка. Сюжети з життя», О.Ф. Ставицького «Правдива іскра Прометея». Доповнюють цей матеріал статті надруковані в періодичних виданнях: «Перевал», «Слово і час», «Київ», «Шкільна бібліотека», «Я вивчаю українську», «Краєзнавець Прикарпаття» та творча спадщина самої письменниці, які висвітлюють цікаві факти про життя всесвітньо відомої поетеси, коло її близьких та друзів, середовище, що живило і надихало її талант, давало змогу відчути, осмислити художній світ, найглибинніші поетичні прозріння й осяяння.

Спадщина Лесі Українки – це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням, брати наснагу для життя і праці.

Категорія: Події | Переглядів: 790 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 28.03.2024, 17:37


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |