Головна » Події » Презентація поетичної збірки
21.10.2013
Презентація поетичної збірки

В Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація першої збірки молодої івано-франківської поетеси Христини Пастух «Крихти неба».

Загальновідомо, що «поезія любить не всіх, поезія всім не дається». Лише тільки тим, хто тонко відчуває слово, дорожить ним, розуміє, що воно початок усього світу і приносить радість творчості та задоволення від спілкування.  Саме такою людиною є юна поетеса Христина Пастух, яка віднаходить себе у слові – ліричній, ніжній і філософській поезії.

Христина почала віршувати рано – з 4-го класу, найбільшим поціновувачем її таланту був тато, який зібрав ті перші вірші і виготовив для неї саморобну збірочку поезій. Далі була літературна студія «Натхнення», де Христина розвинула свій літературний потенціал.

Найсерйозніший етап становлення Христини, як поетеси, відбувся після знайомства з Марією Вайно у її літературній лабораторії. Саме п. Марія дала зрозуміти, як твориться і має виглядати якісна поезія.

Зараз Христина Пастух – студентка Інституту соціальної роботи та управління НПУ ім. М.Драгоманова (м. Київ) та є членом літературної студії «Горизонт» при Івано-Франківськійобласній організації НСПУ, яку очолює Євген Баран.

Разом з Христиною до обласної бібліотеки для юнацтва завітали її наставники:

– українська письменниця, поетеса, новелістка, кінодраматург, член Національної спілки письменників та Національної спілки кінематографістів України, лауреат літературних премій ім. В.Стефаника (2013р), міської премії ім. І.Франка (2002), Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» – Марія Вайно;  

 

– голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України, літературний критик, письменник, кандидат філологічних наук – Євген Баран;


– поет, письменник, журналіст, відповідальний секретар Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України – Ярослав Ткачівський;



кінематографіст, художник, голова Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів України Юліан Яковина. Також його фотохудожня робота була використана при оформленні обкладинки збірки «Крихти неба».

Відомі майстри слова та пензля ділилися своїми враженнями, відгуками про вірші Христини, її першу збірку поезій, давали поради та настанови на майбутнє, вказуючи якої клопіткої праці потребує кожне слово у поезії.

На творчій зустрічі Христини Пастух із студентами ВПУ № 13, від Марії Вайно та Христини Пастух звучала поезія із збірки, а також та яка не увійшла до неї    філософські вірші, інтимна лірика, гуморески та навіть дитячий вірш. Легке і чисте, відверте і ненав’язливе слово спричиняло до роздумів.

Наприкінці презентації, молода поетеса подарувала свою збірку «Крихти неба» всім присутнім та влаштувала автографсесію для учасників творчої зустрічі.


 

Категорія: Події | Переглядів: 1544 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
П`ятниця, 29.03.2024, 11:33


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |