Головна » » Презентація виставки-хронології «Конституція – оберіг нашої державності».
28.06.2023
Презентація виставки-хронології «Конституція – оберіг нашої державності».

Нашу державу на її історичному шляху супроводжує основний закон – Конституція України, гарант прав та свобод народу, оберіг державності та  демократії. Для нас Конституція,   спадкоємиця ідей та принципів, закладених протягом тисячоліть у зводі законів «Руської Правди» Ярослава Мудрого, «Договорах і Постановленнях Прав і вольностей Війська Запорозького» Пилипа Орлика та Статуті про державний устрій, права і вільності УНР. 

Конституція – є центром правової системи, на якій ґрунтується сьогодення і майбутнє України та її народу. Цей документ є основою для розвитку та зміцнення демократичних, соціальних та правових принципів розбудови нашого суспільства, у якому людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека є найвищою  цінністю. Перші спроби закласти підвалини українського законодавства були здійснені ще в 1710 році  Пилипом Орликом, а  28 червня 1996 року Верховна Рада України оголосила про ухвалення Конституції України. 2023 року  Основному закону України виповнюється 27 років від прийняття.

З нагоди відзначення 27-ї річниці від прийняття Конституції України, в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва відбулась презентація виставки-хронології «Конституція – оберіг нашої державності». Люди літнього віку, підопічні Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування ознайомились з матеріалами, що представлені на виставці – книгами та періодичними виданнями, які висвітлюють усі етапи розвитку  законодавчого процесу на теренах нашої держави, а також розповідають про значимість та особливості Основного закону України. А саме:  Гончаренко О. Права людини в Україні; Пазенок А. Права та свободи людини і громадянина;  Конституційний Акт, прийнятий  5 квітня 1710 року під керівництвом Гетьмана Пилипа Орлика; Крупницький Б. Гетьман Пилип Орлик; Теліпко В. Конституційне та конституційно-процесуальне право України та інші.

Слухачі мали нагоду дізнатись цікаві факти про найдивніші конституції світу та традиції святкування Дня Конституції в різних державах.

День прийняття Конституції України назавжди увійшов в  історію нашої держави.  Конституції закріпила правові основи незалежної України. Вона є гарантом всіх наших прав і свобод. Бажаємо Вам завжди пишатися своєю країною, пам’ятати про права, поважати Основний закон. Усім мирного неба, мужності та сміливості!

 

 

 

Переглядів: 53 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Вівторок, 07.05.2024, 18:18


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Червень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |