Головна » Події » Шевченківські читання «Поетичний вінок Кобзаря»
07.03.2018
Шевченківські читання «Поетичний вінок Кобзаря»

І мене в сім’ї великій,

В сім’ї вольній, новій.

Не забудьте пом’янути,

Не злим, тихим словом.

               Т.Г. Шевченко

В історії назавжди запам’ятаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає та шанує людство. До них належить й ім’я великого українського поета та художника Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові.

Понад два століття, 9 березня, кожного року – особлива дата в нашій країні. Цього дня Україна вшановує свого Великого сина - Тараса Григоровича Шевченка. З нагоди 204 – ї річниці з дня народження Кобзаря в обласній бібліотеці для юнацтва відбулися шевченківські читання «Поетичний вінок Кобзаря». Завідувачка інформаційно – бібліографічним відділом Оксана Шинкаренко презентувала розгорнуту книжково – ілюстровану виставку «Струни Кобзаревого серця». Ознайомила з книгами авторів літературознавців, фахівців в галузі шевченкознавства, які писали про життя і творчість Шевченка, його людські і творчі взаємини з прогресивними діячами культури, їхній вплив на творчість поета і художника.

Учасники гуртка художнього читання «Промінь», під керівництвом Світлани Галимар із міського центру дитячої та юнацької творчості, виконали літературно – музичну композицію «Дитячі роки Шевченка» і присутні мали змогу ще раз пройти життєвим шляхом Тараса.

Тарас Григорович залишив нам у спадок найбільше і найдорожче – слово. Оте калинове і джерельне рідне слово, яке протягом століть передавалося від батьків до дітей, як вічний оберіг національної культури, історії та духовності.

Худоб’як Галина Михайлівна, вчитель української мови та літератури навчально – виховного комплексу "Загально – освітня школа – ліцей №23 Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника" з учнями 10-Б класу, висвітлили літературну спадщину великого українського поета Тараса Шевченка, автора творів, які принесли митцеві любов українського народу та обезсмертили його ім’я. Учні Шевченків «Заповіт» прочитали на чотирьох мовах: українською, англійською, польською та французькою .

На завершення, учасники гуртка художнього читання «Скарбниця слова» (керівник Оксана Сливка) прочитали вірші Т. Г. Шевченка.

Шевченко йде по світу. Багатьма мовами бринить його палке слово, ніколи не зміліє повноводна ріка любові й пошани до поета. То ж долучимося й ми до його спадщини. І нехай ніколи не заросте стежка, якою йдуть нові покоління до Тараса Шевченка.

Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті засяє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуємо пам’ять Шевченка.

  

  

 

Категорія: Події | Переглядів: 491 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 19.04.2024, 00:58


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |