Головна » Події » «Сучасна бібліотека: погляд у майбутнє» – актуальний діалог
26.12.2014
«Сучасна бібліотека: погляд у майбутнє» – актуальний діалог

         Сьогодення вимагає від бібліотек  нового підходу до своєї діяльності. Зміни, які відбуваються навкруги, потребують нових рекламних рішень, нових підходів, свого стилю та діалогу за допомогою друкованого слова, новітніх технологій, віртуальних комунікацій.

         23 грудня 2014р. обласна бібліотека для юнацтва запросила до актуального діалогу «Сучасна бібліотека: погляд у майбутнє» представників влади, молодіжні та громадські організації, письменників та засоби масової інформації.

         Учасники діалогу висловили своє бачення розвитку бібліотеки та підкреслили важливе значення книгозбірні в житті міста та області: 

Тимків Василь Миколайович, заступник начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації зазначив, що саме в бібліотеці формується свідомість молодої людини,розвивається і примножується талант молоді та збагачується духовне життя.

 

Ткачівський Ярослав Васильович – редактор журналу «Перевал», відповідальний секретар обласної організації Національної спілки письменників України у своєму виступі підкреслив, що сьогодні та в майбутньому залишається актуальною співпраця бібліотеки та письменників. Бібліотека отримала в дарунок від Ярослава Васильовича  20 примірників журналу «Перевал» (№ 3-4, 2014р.) матеріали якого присвячені Карпатам, талановитим людям гір, творчим особистостям та розповідям про народних умільців і майстрів слова.

 

Цікавими були виступи: Любомира Стринаглюка – письменника, журналіста; Василя Карп’юка – поета, видавця, журналіста; Катерини Говери – представника департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації; Світлани Гнідунець – президента громадської організації «Сім’я майбутнього»; Галини Філіпової - журналіста обласного телебачення "Галичина",Заслуженого журналіста України; отця Олексія Саранчука – молодіжна комісія УГКЦ.

Бібліотека отримала нові пропозиції в подальшій співпраці. В наступному році,  виходячи з пропозицій, бібліотека започатковує нові проекти.

Директор бібліотеки Шаган Світлана Ярославівна окреслила роль бібліотеки для молоді, спектр бібліотечно-інформаційних послуг, що змінюють традиційне її сприйняття користувачем.

Світлана Ярославівна висловила подяку Руслану Марцинківу,  народному депутату України VII скликання, за сприяння бібліотеці в перевезенні літератури (1200 примірників) із обмінного фонду Державної бібліотеки України  для юнацтва.

Для учасників діалогу бібліограф бібліотеки Валентина Мельник провела огляд книжкових новинок.

Серед видань, що поповнили фонди книгозбірні значна частина – це творча спадщина Т.Г. Шевченка та критичні матеріали про нього, а також книги із серій «Знамениті Українці», «Українська класика», «Історія України в романах», «Карта світу», «Бібліотека нобелівських лауреатів» і яскраві дитячі україномовні видання.

Учасниця діалогу Оксана Савчук, депутат міської ради (Фракція ВО «Свобода») зазначила, що вони з великою увагою відносяться до бібліотек і надають їм підтримку.

Театр фольклору, народних свят і видовищ (директор Уляна Трощук – Шкромида, художній керівник Наталія Тихонова) і бібліотека, в рамках  проекту «Бібліотека + театр: читаючий глядач» спільно організовують театралізовані заходи.

Професіоналізм, ентузіазм, комунікативні навички, вміння працювати в команді та вирішувати проблеми, ініціативність, інноваційність і креативність складають концепцію успіху бібліотеки.

Категорія: Події | Переглядів: 1444 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
П`ятниця, 26.04.2024, 08:18


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |