Головна » Події » Туристичними стежками Прикарпаття
26.09.2011
Туристичними стежками Прикарпаття

21 вересня в читальній залі Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва пройшла зустріч-діалог, присвячена Міжнародному Дню туризму під назвою «Туристичними стежками Прикарпаття»: краєзнавчий диліжанс.

Бібліотекар читального залу Валентина Вережак та учні 8-х класів гімназії №2 здійснили справжню віртуальну подорож в один із мальовничих куточків нашої країни – Українські Карпати. Дізнались про справжні рекорди й дивовижі цього регіону, які вражають весь світ: які гірські вершини найвищі, де знаходяться найвисокогірніше озеро та найвищий гірський водоспад України, географічний центр Європи та найпівнічніше місце в світі, де вирощують чай.

Зустрілись з чарівною рослинністю і представниками тваринного світу.

,

Також учні занурились в дивовижний світ карстових печер, де протікають свої ріки, що місцями розливаються в озера, живуть кам’яні циклопи, розкриваються печерні квіти.

Сталактити, високі скелі, темні завали та лабіринти – загадковий підземний світ, досягнути якого зможе тільки справжній турист-спелеолог.


Коли людина не має можливості бачити, це компенсується підвищеною чутливістю інших органів. Щоб відчути та перевірити це на собі учасники віртуальної експедиції, наприкінці зустрічі мали змогу взяти участь в конкурсах та змаганнях з «орієнтації в віртуальній печері».

,

В умовах обмеженого зорового сприйняття діти, орієнтувались у просторі, визначали на дотик різноманітні речі, впізнавали на слух звуки та голоси.

 

Працівниками бібліотеки була підготовлена та презентована бібліотечна виставка «Туристичними стежками Карпат», на якій представлені періодичні видання «Карпати. Туризм. Відпочинок», «Міжнародний туризм», книги «Івано-Франківщина туристична», В.Бондаренка «Поведінка в горах», Й.Гілецького «Популярно про Українські Карпати та основні пішохідні маршрути» та інші, що дали змогу ще ширше і змістовніше розкрити дану тему.

Категорія: Події | Переглядів: 1539 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 29.03.2024, 11:53


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |