Головна » Події » Творча зустріч "Думки – це фарби нашого життя, якими ми розмальовуємо долю"
18.03.2011
Творча зустріч "Думки – це фарби нашого життя, якими ми розмальовуємо долю"

17 березня в рамках Всеукраїнського тижня юнацької та дитячої книги в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася творча зустріч «Думки – це фарби нашого життя, якими ми розмальовуємо долю» з майстрами поетичного слова. Учасниками вечора стали, талановиті, перспективні молоді митці Прикарпаття, яких доля наділила не тільки поетичним, але й музичним та співочим талантами.

В рамках зустрічі відбулась презентація першої збірки талановитої поетеси, композитора та співачки Ольги Терешкун під назвою «Перша ластівка». В цій збірці вона представила свій світ поезії, яка розповідає про нашу історію, життєві драми й почуття людей, які з гордістю промовляли слова «Я – українець!».
Тендітну душу поетеси зворушили страшні дні квітня 1986 року і в пам'ять про всіх людей, які віддали своє життя заради нас, Ольга написала віршовані рядки, що згодом були покладені на музику. Так народилась і полинула у світ пісня «Незавершені слова», присвячена 25-й річниці Чорнобильської катастрофи. 

 Тому справжнім подарунком для гостей вечора стала прем’єра цієї пісні, в майстерному аранжуванні кандидата мистецтвознавства, викладача фортепіано та вокалу ДМШ №1, лауреата численних міжнародних і регіональних премій, учасниці родинного тріо бандуристок Вівчаренків – Зорини Валіхновської та у виконанні її учениці Елеонори Джички .

 

У своїй збірці авторка присвятила розділ пам’яті людині, яка творила майбутнє незалежної держави – районному провіднику УПА В. Боднару (Крук). Один із віршів, «У чорному лісі туман простелився» у виконанні учениці угорницької школи Ковальчук Софії, був презентований до уваги гостей, щоб передати дух та надії людей того часу.

Море емоцій та вражень викликали виступи учасників мовно-літературної студії «Натхнення» Чиж Оксани, Пастух Христини та Остафійчук Дарини, які захопили глядачів своїми поетичними творами та змусили співпереживати їх ліричним героям.

 

На завершення,всі учасники дійства змогли проявити свій інтелект та знання, відповідаючи на каверзні питання у бліц-вікторині «Все про книгу та бібліотеку».

Багатогранна та яскрава інтимна лірика, ніжні колискові, патріотична поезія, чарівна музика та цікава вікторина – не залишили нікого байдужим та подарували відмінний настрій усім учасника зустрічі.

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 1487 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Вівторок, 16.04.2024, 08:43


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |