Головна » Події » Творча зустріч із письменниками Прикарпаття.
10.11.2016
Творча зустріч із письменниками Прикарпаття.

Щороку у вересні усіх книголюбів запрошує до древнього Львова Міжнародний книжковий «Форум видавців». Це найбільший український книжковий ярмарок та один з найбільш масових заходів подібного типу в Східній Європі, заснований ще у 1994 році. На Форум з усіх куточків з’їжджаються письменники, поети, видавці, науковці, журналісти та просто любителі слова, і кожен для себе знаходить тут щось своє, особливе, написане саме для нього.

Цьогоріч, 23 Форум  видавців згуртував цілу плеяду прикарпатських митців у Львові, а це Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Таня Малярчук, Степан Процюк, Ольга Деркачова, Оксана Кузів, Володимир Єшкілєв, Василь Карп’юк, Галина Петросаняк.

Напередодні дня української писемності та мови, в Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва відбулась зустріч з прикарпатськими письменниками, цьогорічними учасниками Форуму видавців у Львові.

На творчу зустріч з студентами І курсу Івано-Франківського фінансово-комерційного кооперативного коледжу ім. С. Граната завітали:

  • письменниця, поетеса, журналістка, член НСЖУ, авторка книг «Адамцьо», «В закапелках душі», «Назови мене своєю» Оксана Кузів.
  • український письменник, журналіст, перекладач, ботанік, представник «станіславського феномену», автор численних книг та лауреат низки літературних премій Тарас Прохасько.

Оксана Кузів розповіла про свою творчість, участь в цьогорічному Форумі видавців у Львові та презентувала нову збірку прози «Назови мене своєю», яка несподівано увійшла у п’ятірку кращих творів Форуму за голосуванням відвідувачів офіційного сайту заходу. У книгу письменниці увійшло  чотири повісті – «Таїнство», «Артистка», «Адамцьо» та «Назови мене своєю». У центрі кожної з повістей непроста людська доля, тут письменниця емоційно осмислює історії, колись почуті з людських уст, розкриває внутрішній світ своїх персонажів та мотиви їх вчинків.

Тарас Прохасько  поділився своїми враженнями від 23 Форуму видавців у Львові, де він здебільшого відігравав роль героя, адже там було презентовано фільм молодої режисери Анни Фесун про нього «Мандрівка до Тараса Прохаська». Письменник розповів про творчість, літературу, свої відчуття рідного міста Івано-Франківська та чого йому бракує в ньому, закликав молоде покоління читати «якісну» літературу. 

Для учасників зустрічі презентовано розгорнуту бібліотечну виставку «Літературна пектораль: письменник зблизька», яка дає можливість глибше познайомитися з творчістю Оксани Кузів, Тараса Прохаська та довідатись про книжкові новинки видані місцевою літературною агенцією «Дискурсус» під керівництвом молодого письменника Василя Карп’юка. 

   

Категорія: Події | Переглядів: 667 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Субота, 20.04.2024, 08:03


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |