Головна » Засідання клубів » Урок толерантності: "Вчимося жити в мирі та злагоді".
23.11.2010
Урок толерантності: "Вчимося жити в мирі та злагоді".

16 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності (Міжнародний день присвячений терпимості), його запровадили у 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. ЮНЕСКО в цей день ухвалило Декларацію принципів толерантності. У Декларації йдеться про рівність усіх людей , незалежно від їх віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.

Слова толерантність, у слов’янських мовах немає .Воно означає терпіти, бути терпимим, допускати, дозволяти, примирення з існуванням чогось або когось, навіть якщо це "щось” чи цей "хтось” може стати причиною страждання, викликати осуд або відразу.

Ми далекі від того, щоб стверджувати, що толерантність – це ознака нашого життя.

Навчання починається з дітей, яких варто вчити бути просто "такими як всі", а поважаючи інших висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію.

ЮНЕСКО пропонує відзначати День толерантності у школах і вищих навчальних закладах усіх країн членів організації об’єднаних націй.

Працівники обласної бібліотеки для юнацтва провели урок толерантності, присвячений Міжнародному дню толерантності "Вчимося жити у мирі та злагоді" у формі тренінгу. В ньому прийняли участь учні старших класів ЗОШ№3. Мета тренінгу ознайомити учнів з поняттями "толерантність", "толерантна особистість", продемонструвати вияв толерантної поведінки у взаємодії з людьми у різних життєвих ситуаціях.

Тренінг почався з визначення терміну "толерантність". Учні визначили, що толерантність – це повага до людини, до її життя, до природи, до вчинків людини. Перша вправа тренінгу "Якщо хочеш мати друга, навчися сам бути другом" допомогла визначити, що є ознаками щирої дружби: відвертість, щирість у спілкуванні, повага, уміння прощати і бажання зміцнювати дружбу. Море емоцій викликала вправа-гра під назвою "Повага”. Головний висновок після проведення гри" Стався до людей так, як ти хочеш, щоб ставилися до тебе ”. "П’ять добрих слів" – це вправа навчила учнів давати вичерпну характеристику один одному, завдяки якій клас повинен здогадатися, кому вона належить.

До уваги учасників тренінгу була представлена бібліотечна виставка "Простір толерантності”, яка ознайомила присутніх з книгами та періодичними виданнями, присвяченими Міжнародному дню толерантності.

Учасники тренінгу закріпили набуті знання проведенням анкети "Навіщо мені толерантність?" Головний висновок тренінгу "Проявляйте терпіння! Поважайте себе й інших”.





Категорія: Засідання клубів | Переглядів: 3666 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
П`ятниця, 19.04.2024, 03:30


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |