Головна » Події » Вечір пам’яті «Не зрадити… Не забути…».
24.02.2015
Вечір пам’яті «Не зрадити… Не забути…».

Революція гідності, що відбулася минулого року на головній площі країни, явила світові український феномен: мирний по суті народ, у генетичному коді якого закладена любов до ближнього свого, цього разу повстав. Повстав, аби захистити совість і обличчя нації, аби створити на теренах своєї держави Простір правди та праведності.

Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі.

Вечір пам’яті «Не зрадити… Не забути…», присвячений річниці революції гідності та вшануванню Небесної Сотні, який відбувся в обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей із сільської місцевості провели вихователі Мулик Віра Альбертівна, Романюк Мар’яна Богданівна, Еміжак Наталія Іванівна спільно з учнями 9-Ф, 11-Б та 11-І класів.

Пісні, вірші, танець із свічками у виконанні учнів та відеосюжети з документальних фільмів про Майдан, сценки відтворення революції самими учнями не залишили байдужим жодного глядача.

До заходу долучився спільною молитвою отець Порфирій із Церкви Царя Христа.

На запрошення організаторів завідувач читальним залом  обласної бібліотеки для юнацтва Мар’яна Лашта презентувала книжкову виставку «Знакове світло Майдану». На виставці представлено ряд нових книг та публікацій із періодичних видань, які висвітлюють події Майдану.

Одна з них книга – реквієм, книга – посвята «Небесна Сотня» (Харків), героями якої є звичайні люди з різних куточків нашої держави, які ніколи б не зустрілись, якби не Майдан. Він об’єднав їх, зробив побратимами та «воїнами світла». У книгу ввійшли й історії наших краян – Романа Гурика, Сергія Дідича, Ігоря Дмитріва, Ігоря Ткачука та Василя Шеремети. Ця книга про те, як опинившись у вихорі історії, людина ціною власного життя здатна  на цю історію впливати, а також про те, як багато в певні історичні моменти значить готовність кожного з нас до кінця відстоювати свої переконання.

         Книга «Борітеся – поборете!» - це як перегук почуттів поетів різних поколінь, які разом з нами ніби прийшли сьогодні на Майдан, щоб відчути там радість перемоги і невимовні біль і тугу за полеглими. Доповнюють палітру буремних протистоянь Світлини з Майдану.

         Михайло Андрусяк «Щит Архистратига» - це письменницький погляд на події, які відбувалися на київському Майдані. В її основу лягли події, пережиті автором, розповіді учасників революції, відеоматеріали. Події описані – від 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року. 94 дні з Майданом.

         Крістіна Бердинських «Є люди. Теплі історії з Майдану».  Ця книжка – блог – щоденник з Інтернету, який автор розпочала під час Євромайдану. Тут є все: смерть, поранення, біль, сум, взаємодопомога, сила, мужність, натхнення й любов.

         Події на Майдані відбиті в книзі Антіна Мухарського «Майдан. Революція духу», у повісті Марка Рудневича «Я з Небесної Сотні», а також в антології літературної агенції «DISCURSUS», упорядкованої поетом і видавцем Василем Карп’юком «Євромайдан: Хроніка відчуттів» та у збірці віршів Надії Дички «Знакове світло Майдану».

Ми сьогодні з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної Сотні, котрі постійно будуть споглядати за нами і нашими вчинками. Не можна допустити, щоб подвиг героїв був марним, а це вже залежить від кожного з нас…

Категорія: Події | Переглядів: 899 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 28.03.2024, 11:30


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |