Головна » Події » Вечір-зустріч з лауреатами літературних премій Івано-Франківщини
01.12.2011
Вечір-зустріч з лауреатами літературних премій Івано-Франківщини

Бібліотека провела творчу зустріч з літературними діячами нашого краю, цьогорічними лауреатами премій    Івано-Франківщини в галузі літератури – Ольгою Слоньовською, Ярославом Ткачівським та за участю Євгена Барана – голови обласної організації Національної Спілки письменників України. Євген Баран, як літературознавець поділився думками про творчість колег-письменників, з якими спілкується упродовж багатьох років, особистими враженнями від їх поетичних творів.

Ольга Слоньовська – професор Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, знаний в Україні літературознавець, авторка численних філологічних праць для середньої та вищої школи, а також самобутня поетеса, лауреат обласної премії ім. В. Стефаника. В останньому вкотре переконує її нова поетична збірка «Пектораль», скомпонована із трьох розділів – «Зимове яблуко», «Погляд тіні», «Станіславівська містика». «Пектораль» Ольги Слоньовської є завершувальним поетичним триптихом, симфонією Любови, як скарбу душі.

               

Ольга Володимирівна, у своєму виступі, зізналася настільки тяжким і болісним є шлях написання таких документальних хронік, як книга               «В Афганістані, в «чорнім тюльпані», це горе батьків, гіркота тих, хто вижив на тій війні, але скалічений фізично та морально. Слова письменниці не залишили байдужими нікого з присутніх.

Ярослав Ткачівський – поет, прозаїк, журналіст, депутат обласної ради та секретар обласної організації НСПУ.

За поетичну збірку «Сльоза блаженства» Ярослав Ткачівський нагороджений міською премією ім. І.Франка. Вірші Ярослава Ткачівського позначені незбаганним, як вічність, глибоким знанням народної філософії, тонким ліризмом. З іскри Божої запалало полум’я в ліричній душі поета, котрий вже давно не просто задекларував, що, «слово у мене від Всевишнього, нехай святиться лиш Твоє ім'я».

Зустріч переросла в своєрідний діалог між старшокласниками ліцею-інтернату для обдарованих дітей з сільської місцевості та письменниками. Прозвучали питання щодо підтримки та допомоги молодим поетам-початківцям, про власні літературні уподобання  авторів, про сам процес віршування і творення.

Як слова складаються із літер, мають глибокий зміст, так і музика складається з нот і торкається найпотаємніших струн людської душі. Чудові музичні композиції подарували гостям та учасникам зустрічі юна співачка Марта Мальона та переможниця численних музичних конкурсів, працівник муніципального Центру дозвілля Оксана Сливка.

                 

Організувала і провела творчу зустріч «Літературний спалах» бібліотекар читальної зали Людмила Ковальчук.

                        

Категорія: Події | Переглядів: 1519 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Середа, 24.04.2024, 08:56


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |