Головна » Події » Відео-колаж «Чарівник екрану – чарівник слова».
09.09.2016
Відео-колаж «Чарівник екрану – чарівник слова».

В обласну бібліотеку для юнацтва, з нагоди Дня українського кіно, запросили учнів школи № 12 на відео-колаж від Мирослава Бойчука «Чарівник екрану – чарівник слова», цікава та творча людина, член  творчої групи Івано-Франківського осередку Національної Спілки Кінематографістів України.

      Мирослав Бойчук – український  режисер, поет-пісняр, автор документальних фільмів, фотохудожник, тележурналіст, засновник громадського Інтернет-телебачення Прикарпаття, організатор шоу, ді-джей, колекціонер. Учасники зустрічі переглянули відео кліпи зняті Мирославом Бойчуком, ще в 80-90 роках ХХ ст. з піснями створеними на його вірші –«Яблуневий розмай» Алли Кобилянської, «Твоя мелодія» Тіни Кароль.  А також сучасний поетичний доробок, присвячений болючим темам сучасності – «Небесна Сотня України»(Василь Михайлович), «Ой, Романе, Романочку» (Ю. Раджапова, гурт «Будьмо») та інші композиції. Після перегляду відео відбувся жвавий діалог між гостем зустрічі та юнацтвом. Питання стосувались, творчості Мирослава Бойчука та його думки щодо сучасної ситуації в кінематографі та тележурналістиці України. Учні , що активно брали участь в розмові та давали неординарні запитання отримали від автора подарунок  - диск з піснями на його вірші та уривки з авторських  документальних фільмів.

Бібліотекар Людмила Ковальчук презентувала  молоді бібліотечну виставку «Мистецтво і магія кіно», де особливу  увагу привертають теми присвячені розвитку сучасного українського патріотичного кінематографу та особистості Івана Миколайчука , актора без якого не уявляємо українського національного кіно. Цього року відзначаємо  75 років з дня народження Івана Миколайчука.

 

Категорія: Події | Переглядів: 677 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Субота, 20.04.2024, 12:59


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |