Головна » Події » Віртуальна мандрівка «Мій край такий багатий на красу».
28.09.2015
Віртуальна мандрівка «Мій край такий багатий на красу».

У західній частині України, а саме Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, винятково вдало поєднується старовина й сучасність, якість туристичного сервісу та автентичність, що подекуди межує з реліктами, котрих вже не зустрінеш у Західній Європі. Мандрівка цим регіоном України наповнена несподіванками та відкриттями і є пригодою, що ніколи не закінчується.

До Міжнародного дня туризму, в обласній бібліотеці для юнацтва учні 9-П класу обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості здійснили віртуальну мандрівку мальовничим куточком України під назвою «Мій край такий багатий на красу». 

«Ніде поезія природи не виявляється так яскраво, як у горах, де земля більше наближена до неба. І людина тут більше наближена душею до природи, ніж де-інде», ‒ так писав про Карпатські гори український поет, етнограф і громадський діяч ХІХ ст. Іван Вагилевич.

Дійсно, Карпати поєднують в собі красу гірського та лісового районів. Бурхливі річки, красиві озера, пологі гірські схили, сонячні полонини, а також багата історія можуть задовольнити смаки будь-якого туриста. Юнаки та дівчата дізнались про справжні рекорди й дивовижі цього регіону, які вражають весь світ: які гірські вершини найвищі, де знаходяться найвисокогірніше озеро та найвищий гірський водоспад України, географічний центр Європи та найпівнічніше місце в світі, де вирощують чай.

 Також, ліцеїсти мали можливість познайомитись з багатою архітектурною спадщиною Західної України – фортецями, замками, палацами, розкішними резиденціями володарів і аристократів минулого, зокрема найкіногінічнішими Камянець-Подільською та Хотинською фортецями, могутнім Мукачівськм замком «Паланок», містичним Підгорецьким замком та казковим палацом графів Шенборнів. Всі ці будівлі та споруди ‒ свідки багатої на події історії країни. Чимало бачили вони кровопролитних битв і тривалих облог, підступних інтриг та романтичних побачень, їх історія оповита легендами та бувальщинами, що тільки додають їм привабливості.

 

Працівниками бібліотеки підготовлена та презентована бібліотечна виставка «Пізнаємо світ разом з книгою», на якій представлені періодичні видання «Карпати. Туризм. Відпочинок», «Міжнародний туризм», книги «Івано-Франківщина туристична», «Замки, фортеці, палаци України. 70 чудес», В. Бондаренка «Поведінка в горах», Й. Гілецького «Популярно про Українські Карпати та основні пішохідні маршрути», Т. Палкова «Українські Карпати: пішохідні маршрути» та інші, що дали змогу ще ширше і змістовніше розкрити дану тему.

 

 

 

 

 

 

Виготовлення меблів на замовлення, шафи купе Івано-Франківськ

Категорія: Події | Переглядів: 1180 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 25.04.2024, 00:58


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |