Головна » Видавнича діяльність » Віртуальна виставка "Українські герої-символ гідності"
09.10.2018
Віртуальна виставка "Українські герої-символ гідності"

14 жовтня – День захисника України. Свято відзначається у день Покрови Пресвятої Богородиці, водночас з Днем українського козацтва, а також Днем створення УПА.

На зламі епох, коли відбуваються переоцінювання цінностей, змінюються світоглядні орієнтири, інтереси всіх соціальних груп, патріотизм стає стрижнем, навколо якого об’єднуються кращі сили суспільства. Патріотизм поєднує в собі любов до України, до свого народу, гордість за її минуле і сьогодення, готовність до її захисту, утвердження в свідомості об’єктивної оцінки ролі українського війська в українській історії, спадкоємності розвитку Збройних Сил у відстоюванні ідеалів свободи та державності України, її громадян ,від княжої доби Гетьманського козацького війська, військ УНР, Січових стрільців, воїнів УПА, Майдану, героїв Небесної Сотні та героїв бойових дій на Сході України.

 

З нагоди свята – Дня захисника України, в рамках проведення тижня юного патріота, обласна бібліотека для юнацтва підготувала книжкову виставку «Українські герої – символ гідності».

           

 Лукасевич А.І. Наш захисник. Ми хочемо жити в мирі/Анастасія Лукасевич.- К.: ПП "Агенство по розповсюдженню друку", 2015. - 128 с.:іл.

У книзі головні герої – славні сини своєї країни, міцні та незламні патріоти з жовто-блакитною бронею, які є своєрідним непереможним щитом українського народу.
Молодше покоління має знати і бути вдячним цим захисникам за те, що береже мене і маму.

                                                       Хто за свободу вийшов проти смерті

Горять свічки насерці України. - Івано-Франківськ: Місто НВ, 2015. - 236 с.

Книга розповідає про прикарпатців, які віддали своє життя з квітня 2014 до лютого 2018 року під час російської збройної агресії на сході України. Загалом у виданні вміщено відомості про 122-х краян-героїв.

 Книга пам'яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України/ Національний військово - історичний музей України. - К.:ЛАТ & К, 2017. - 448 с., іл.

Книга підготована та видана  з метою збереження пам’яті про військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході нашої держави впродовж 2014-2017 років.

 Боднарєв І. Прикарпатці в АТО/ Іван Боднарєв. - Лілея-НВ, 2015. - 128 с.

Окрім історії академічної, існує не менш серйозна історія-жива, усна. Та, яку неможливо заперечити, бо вона назавжди стає правдою для цілого покоління.

Український Євромайдан. Прикарпатський вимір/ за ред. М. Кугутяка. - Івано-Франківськ: Манускрипт-Львів, 2016. - 704 с.

У книзі розкрито причини та передумови Революції Гідності, проаналізовано її рушійні сили та цілі. У нарисах, статтях, а також у хроніці подій і документах простежено внесок жителів Івано-Франківської області в події Євромайдану, висвітлено перебіг народного протесту, що розпочав великі зміни не лише в Україні, але - без перебільшення - вплинув на формування нового вектора розвитку світової історії.

 Херпен М.Х. Ван. Війна Путіна. Чечня, Грузія, Україна: незасвоєні уроки минулого/ Марсель Х. Ван Херпен. - Х.:Віват, 2016. - 304 с.

Книга «Війни Путіна» – це глибокий аналіз військових подій у Чечні, Грузії та Україні, що забрали тисячі життів. Це погляд людини, яка, не беручи участі у війнах, педантично систематизує факти, що вразили світ, оцінює їх із позицій міжнародного права і шукає вихід з пануючого беззаконня. Але хто заважає нам, озброївшись знаннями, дати відсіч і захистити себе?

Цей дух братерства - Божий дар

 Зелінський А. Соняхи. Духовність на час/ Андрій Зелінський. - Видавництво Старого Лева, 2015. - 128 с.

Ця книжка написана військовим капеланом, який постійно здійснює своє служіння в зоні АТО, стоїть пліч-о-пліч із тими, про кого пише, підтримує їх і проводжає в останню путь. Вона – про друзів і для друзів, а тому написана з любов’ю та щирою вдячністю. 

 Борітеся - поборете! Поетика революції/ Уклад. та автор передмови О.М. Уліщенко. - Х.:Віват, 2014. - 96 с.

До книги увійшли вірші поетів різних поколінь, поєднаних однією ідеєю — боротьбою за незалежність, свободу і соборність України. Поетичні рядки сповнені туги за полеглими в нерівному бою і, разом із тим, світлої віри в перемогу, нездоланність нашого народу.

 Сурженко М. АТО. Історії зі Сходу на Захід/ Маргарита Сурженко. - Брустурів: Дискурсус, 2014. - 84 с.

Герої цієї книги, вже маючи певні здобутки в житті, опинились на новому старті, тримаючи в руках лише невеликі рюкзаки. Молоді люди залишили місто, яке було для них уособленням упевненості та стабільності. Позаду – робота, налагоджене життя, власне житло й така обожнювана зона комфорту. Попереду – невідомість і Україна, якої вони ніколи по-справжньому не знали. 
Забужко О. Лтопис самовидців: Дев'ять місяців українського спротиву/ Оксана Забужко. - К:.КОМОРА, 214. - 312 с., іл.

Ця книжка простежує, в хронологічній послідовності, зміну настроїв і глибинні психологічні трансформації в українському суспільстві - від Євромайдану до АТО, від листопада 2013-го по літо 2014-го 

Єдність духу гостріша від зброї

 Торба В. Я - свідок. Записки з окупованого Луганська/ Валентин Торба. - ТОВ "Українська прес-група", 2016. - 384 с.

У книжці зібрано спогади, фрагменти щоденника та статей у «Дні», які із окупації для автора стали вікном в Україну. Інколи без світла, інколи без надії на звільнення, інколи без можливості повідомити про себе з тенет заблокованого міста, яке перетворилося на пастку.

 Семенченко М. Катастрофа і тріумф. Історії українських Героїв/ Марія Семенченко. - ТОВ "Українська прес-група", 2016. - 296 с.

Ця книга — про тих, хто пішов боронити нашу землю та зберегти єдність країни. Про тих, хто робив героїчні вчинки, просто добре виконуючи свою роботу і залишаючись вірним присязі. Вона — про силу, волю, мужність. Про Героїв. Тих, хто загинув, і тих, хто вижив, пройшов, пережив. 

Лойко С. Аеропор/ Сергій Лойко. - Київ: Брайт Стар паблішинг, 2016. - 376 с.

Дія роману починається в Аеропорті й розгортається похвилинно протягом останніх п’яти днів понад 240-денної облоги. Хоча роман заснований на реальних фактах, усі персонажі – плід художнього вимислу, як і назва Аеропорту. 

Фіалко Н. Коли брати стають ворогами .../ Ніна Фіалко. - Тернопіль: Богдан, 2016. - 386 с.

Книга  дає змогу читачам оцінити події 2013–2014 років поглядом «майданутої». Авторка твору змушує нас осмислити багато подій, які відбувалися на українській землі. 

 Матіос М. Приватний щоденник. Майдан. Війна.../ Марія Матіос. - Львів: ЛА "Піраміда", 2015. - 365 с.

У книзі  дуже чуттєво описано маленькі історії українських родин, життя яких болючими втратами та глибокими ранами назавжди змінив Майдан...змінила війна... А ще - свої історії "про конкретні битви за дуже конкретних людей".

Фіалко Н. Обірвана сртруна/ Ніна Фіалко. - Тернопіль:Богдан, 2016. - 352 с.

Книга висвітлює початок гібридної війни на сході України, в якій гинули її найкращі сини. Головний герой твору Михайло Гончарук — учасник Майдану, Революції Гідності, згодом — боєць добровольчого батальйону, який дивом вийшов з Іловайського «котла». Покалічений чоловік переживає важкий період психологічної реабілітації, коли чиновники не визнають його учасником АТО і вимагають від нього довідок від тих, хто вже у засвітах.

Категорія: Видавнича діяльність | Переглядів: 1034 | Додав: admin | Рейтинг: 1.0/10
Вівторок, 23.04.2024, 08:19


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |