Головна » Події » Засідання клубу знавців права « Де юре».
28.11.2014
Засідання клубу знавців права « Де юре».

10  грудня 1948 року Організація Об'єднаних Націй прийняла «Загальну Декларацію прав людини», що  стала в XXI ст. найавторитетнішим  джерелом міжнародних норм, щодо прав людини  в світі. Хоч Декларація  була підписана найвпливовішими політиками, вона не мала сили закону, її дотримання не було обов'язковим. Питання в тому – хто робить ці слова реальністю? Відповідь є… Молодь, яка вільно мислить і відмовляється мовчати, яка розуміє, що права людини,це не уроки історії, не слова  на папері – це вибір, що робить кожний з нас щодня, це наша спільна відповідальність – поважати однин одного, допомагати один одному і захищати нужденних. Завдання дорослих - кинути золоте зерно знань, в душі дітей і полити його рясним дощем справедливості.

23 жовтня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулося засідання молодіжного клубу знавців права « Де юре» на тему «Молодь у правовому колі» правовий формат. Обговорити питання історії прав людини, сучасних проблем міжнародного права і активної громадянської позиції завітали учні 10-А класу спеціалізованої школи №5.

Юнаки та дівчата показали свої знання та ерудицію  в навчальній грі «Як ви вважаєте?». Учасники обирали правильну відповідь, відстоювали свою думку перед партнерами в команді та опонентами, знаходити приклади з реального життя. Невеликі відеоролики, які переглядали діти з метою сформувати в глядачів моральні пріоритети, які визначають людину найвищою цінністю, виховувати чуйність, взаєморозуміння, повагу до інших людей, толерантність до чужих думок і вчинків. Під час обговорення прозвучало багато власних цікавих спостережень, висновків про боротьбу за свободу власного вибору між окремою особистостю і владними структурами, державними установами.

Епілогом зустрічі стали слова відомої політичної  та громадської діячки Елеонори Рузвельт: «Права людини починаються з дуже невеликих місць, зовсім близько від дому. Ці місця такі маленькі, що їх не знайти на жодній мапі світу. Але ці місця — цілий світ для окремої людини: будинок, де вона живе, школа чи коледж, де навчається, завод, ферма або офіс, де вона працює... Це ті місця, де кожен чоловік, кожна жінка і кожна дитина домагаються рівного для всіх правосуддя, рівних можливостей, поваги та гідності.  Якщо ці права не матимуть значення там, то вони навряд чи матимуть значення деінде. Якщо всі громадяни не діятимуть узгоджено, щоб домогтися дотримання прав людини поруч зі своїм будинком, чи у великому світі відбудуться зміни?»

Категорія: Події | Переглядів: 722 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Четвер, 28.03.2024, 11:14


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |