Головна » Засідання клубів » Засідання молодіжного клубу знавців права «Де юре»: «Освіта за кордоном: за і проти».
23.10.2015
Засідання молодіжного клубу знавців права «Де юре»: «Освіта за кордоном: за і проти».

Важливим та актуальним для української молоді є питання свободи вибору в сфері освіти, самовдосконалення, громадської активності. Сучасний світ відкритий для студентства і дає багато можливостей проявити свої знання, таланти, лідерські якості не тільки в межах України, а й спробувати закордонні перспективи. Особливе зацікавлення викликає в учнів можливість продовжити своє навчання в чисельних закордонних вузах, стипендіальні програми та стажування міжнародних організацій. Цій проблематиці присвячений дискусійний стіл «Освіта за кордоном: за і проти», який пройшов в рамках засідання молодіжного клубу знавців права «Де юре». З старшокласниками обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей  із сільської місцевості зустрілись представники вищих навчальних закладів Івано-Франківська, які надають можливість своїм студентам навчатись і стажуватись в закордонних вузах Польщі, Чехії, Німеччини, Фінляндії.

Ірина Харко – керівник відділу активної підтримки безробітних Івано-Франківський Міський Цент Зайнятості розповіла про можливість безкоштовного професійного тестування, яке допоможе учням визначити свої пріоритети у виборі своєї майбутньої професії.

Олег Білоус – кандидат політичних наук, начальник науково-дослідницької частини ПНУ поділився своїм баченням плюсів співпраці з міжнародними науково-дослідницькими програмами, розповів про можливість отримання «подвійного диплому», один з них буде міжнародного зразка.

Але не тільки вища освіта дає можливість побувати за кордоном, викладач Івано-Франківського аграрного коледжу Олег Голубчак створив відділ по сприянню працевлаштування випускників коледжу. Він розповів про перспективи літнього стажування в європейських країнах, саме в сфері сільського господарства – Фінляндії, Польщі, Чехії. Це принесе не тільки знайомство з новітніми технологіями, а й матеріальну винагороду.

Ще одним гостем зустрічі стала Ольга Хомич – представник консультаційного центру «ОсвітаПоль», що допомагає українським випускникам у пошуку польського вузу, підготовці документів для вступу, адаптації в перші місяці навчання. Питання які звучали, стосувались і фінансової сторони справи і можливостей безкоштовного навчання, отримання пільг і стипендій.

Людмила Ковальчук (керівник клубу «Де юре») розповіла про можливості програми обміну учнів FLEX. Це програма, яка фінансується урядом США, надає школярам стипендії для навчання упродовж року в американській школі і проживати в американській сім’ї.

Кожний з учасників отримав буклети та інформлисти для двостороннього зв’язку і подальшого отримання консультації.

 

Категорія: Засідання клубів | Переглядів: 785 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 25.04.2024, 15:35


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |