Головна » Засідання клубів » Засідання правничого клубу "Де юре" на тему "Волонтерський рух в Івано-Франківську""
20.10.2011
Засідання правничого клубу "Де юре" на тему "Волонтерський рух в Івано-Франківську""

Час, в який ми живемо – це формування нового українського суспільства. Наше сьогодення потребує  компетентних, свідомих громадян. Для цього недостатньо лише говорити про демократичні цінності та ідеї, потрібно вже сьогодні залучатися до розв’язання реальних  проблем нашого соціуму. Одним з шляхів для втілення цього є волонтерство, що втілює  найшляхетніші прагнення людства – миру, свободи, безпеки та справедливості для всіх людей.

                                    

19-го жовтня на базі обласного ліцею – інтернату для обдарованих дітей з сільської місцевості відбулося відкрите засідання юнацького правничого клубу "Де юре” під назвою "Волонтерський рух в Івано-Франківську: правові аспекти”. Гостем зустрічі стала Зоряна Передрук – представник Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, керівник спеціалізованого формування «Школа Волонтерів», що діє в Івано-Франківську. Учням 10-11 класів було продемонстровано відеопрезентацію волонтерської школи, яка ознайомила  з основними аспектами навчання та роботи волонтерів.

 

Широко висвітлювались доброчинні акції, що проходили в Івано-Франківській області за кілька минулих років. Перед старшокласниками відкрилися проблеми та питання, що постають перед молодими людьми, які вирішили взяти участь у доброчинній діяльності. Така інформація зацікавила юнацтво можливістю не тільки безкорисної допомоги іншим, а й перспективою особистого росту, спілкуванням з цікавими людьми, навчанням та роботою в команді, створенням власного іміджу громадсько-активної особистості. Учні ознайомилися з основами Закону «Про волонтерську діяльність», який був прийнятий 19.04.2011 року і став кроком до підтримки волонтерського руху в Україні. На завершення слово взяла Галина Печіль (представник Головного управління юстиції в Івано-Франківській області), яка наголосила на необхідності активної участі молоді у розвитку доброчинності в Україні та світі. Зустріч підготувала і провела бібліотекар читальної зали Людмила Ковальчук.

Категорія: Засідання клубів | Переглядів: 1433 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 29.03.2024, 12:27


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |