Головна » Події » Зустріч – презентація мистецького руху «МІТ»
20.03.2019
Зустріч – презентація мистецького руху «МІТ»

Бібліотечний проект Тиждень юнацької книги «Крокуй у майбутнє – читай!» розпочався в обласній бібліотеці для юнацтва неординарною зустріччю – презентацією мистецького руху «МІТ». Це зовсім молода ініціатива, яка зібрала під своє крило цікавих молодих дівчат та хлопців, які захоплюються мистецтвом, писанням поезій та прози, втілюють різноманітні авангардні, неординарні творчі ідеї. Як зазначив ініціатор та організатор «МІТ» Олександр Букатюк: «Назва об’єднання розшифровується - молоді, ініціативні, талановиті. Творчі люди – музиканти, поети, актори, художники, фотографи та фізики. Кожен з них є яскравою особистістю, вони готові поєднувати навчання та роботу з своїми творчими захопленнями, без них вони не уявляють свого подальшого розвитку». На зустріч із старшокласниками ЗОШ №12 та студентами ПНУ ім. В. Стефаника завітали:

- Олександр Букатюк – молодий поет, журналіст телерадіокомпанії «Карпати», організатор та модератор багатьох мистецьких та літературних ініціатив, заходів, проектів. Вже не вперше очолює молодіжні об’єднання та шукає нових шляхів до втілення творчих ідей.

- Ярослав Турів – пише вірші , художник, учасник АТО.

- Мар’яна Сурмачевська - вчитель, фотограф, не уявляє себе без поезії та мистецького руху.

- Анна Януш - студентка, акторка, бере участь у створенні документальних вистав та перфоменсів, грає на гітарі та укулеле.

- Богдан (Теодот) Кирста – відомий за організацією літературного проекту «Бібліотечники», автор збірки поезій «Вечірніми вулицями», пластун та мандрівник автостопом, грає на гітарі.

- Анна-Ніколіна Мотика – студентка ІІ курсу факультету філології ПНУ ім. В. Стефаника, пише вірші та сама є ініціатором створення декількох студентських літературних студій, перемогла в молодіжному конкурсі есеїв “Сто слів про соборність”, є наймолодшим учасником руху. Цікаво було познайомитись з Сергієм Гемзою, хлопець навчається на факультеті фізики, але сам пише невеликі епістолярні ессе та має талант до акторського читання.

Молоді учасники мистецького руху дуже відкрито та неформально розказували про свої пошуки у мистецькому світі, зустрічі з однодумцями та свої перші виступи. Звучала громадянська поезія та інтимна лірика, лунали сумні та ліричні рядки пісень під гітару від Анни Януш. Також переглянули фотографії творчого процесу, зйомки відео для останнього проекту відеоперфоменсу, який буде презентовано в суботу 23 березня в рамках «БІДЕНКО-ФЕСТ» у вільному просторі «Вдома».

Такі зустрічі завжди є початком чогось нового для тих, хто тільки розпочинає свій шлях в мінливому та непростому просторі мистецтва, шукає себе, втілює свої ідеї та мрії.

  

  

Категорія: Події | Переглядів: 451 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Четвер, 28.03.2024, 09:47


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |