Головна » Архів матеріалів

«На порожньому місці роду не заснуєш» - писав Павло Загребельний. Кожен свідомий українець повинен знати історію своєї держави, а історія наша  багата на величні та трагічні події. Однією з трагічних  її сторінок є 29 січня 1918 р. бій під Крутами.

До дня пам’яті героїв Крут в обласній бібліотеці для юнацтва, в рамках проекту «Бібліотека + музей: читаємо, дивимось, міркуємо»,  проведено історико-патріотичний проспект «Крути: волі народної дзвін».

Категорія: Події | Переглядів: 864 | Дата: 29.01.2015

Ідеї єдності та соборності, як і свободи і незалежності, лежать в основі державницької ідеології будь-якого народу. Український народ не є винятком в цьому відношенні, внаслідок кількастолітніх важких зусиль, звитяжних злетів і гірких поразок наш народ наприкінці ХХ ст. знову виборов свою незалежність і розпочав будівництво власної держави. Справжньою вершиною поборницьких звершень українського народу, часів визвольної боротьби 1917-1920р.р. став історичний Акт Злуки УНР і ЗУНР, обнародуваний в урочистій обстановці 22 січня 1919р. на Софіївському майдані Києва. Важливо, що це прагнення витікало з мрій і бажань багатьох поколінь українського народу, спиралось на масовий об’єднавчий рух, який охопив всі його землі.

Категорія: Події | Переглядів: 781 | Дата: 23.01.2015

Свято Нового року та Різдва Христового несуть у кожний дім мир, злагоду, любов та надію. Коляда, переходить з покоління в покоління, є чистим джерелом, яке наповнює людські серця щедрістю і добротою.

В обласній бібліотеці для юнацтва презентували книжкову виставку «Новорічний серпантин».  Видання представлені на виставці допоможуть відтворити давні зимові обряди, традиції, звичаї,  які залишаються незмінними віками: колядки, щедрівки, де славиться Творець; вбрання, де кожна деталь –  як символ; прості, всім відомі і забуті страви.

Категорія: Події | Переглядів: 1075 | Дата: 17.01.2015

І мить, і день, і рік, і вічність –

Все суттю Господа залито

У храмі долі – думи вищі,

Де кожне Слово, як молитва

(Я. Ткачівський)

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч із знаним Прикарпатським поетом і прозаїком, піснярем і гумористом, сатириком і журналістом, лауреатом багатьох літературних премій, відповідальним секретарем обласної організації Національної спілки письменників України, редактором журналу «Перевал» Ярославом Ткачівським – у рамках засідання клубу духовного спілкування «Вервиця».

Категорія: Події | Переглядів: 1352 | Дата: 29.12.2014

Сьогодення вимагає від бібліотек  нового підходу до своєї діяльності. Зміни, які відбуваються навкруги, потребують нових рекламних рішень, нових підходів, свого стилю та діалогу за допомогою друкованого слова, новітніх технологій, віртуальних комунікацій.

         23 грудня 2014р. обласна бібліотека для юнацтва запросила до актуального діалогу «Сучасна бібліотека: погляд у майбутнє» представників влади, молодіжні та громадські організації, письменників та засоби масової інформації.

Категорія: Події | Переглядів: 1441 | Дата: 26.12.2014

         Читати  - щоб знати, знати – щоб перемагати. Під таким оптимістичним девізом обласна бібліотека для юнацтва привітала своїх нових читачів.

          11 грудня до читальної зали бібліотеки вперше завітали учні першого класу Школи комп’ютерної майстерності під керівництвом викладача Тетяни Колісник. Бібліотечні працівники провели бібліотечний урок «Бібліотека шукає нових друзів» в рамках якого діти дізнались про правила бібліотеки, цікаві книги та журнали, а також спробували самостійно знайти книгу, що їх зацікавить в каталогах бібліотеки. Окремою сторінкою розповіді стала презентація краєзнавчого фонду, численних видань, монографій, статей присвячених історії Івано-Франківська, її знаним особистостям, поетичним та прозовим творам, що змальовує неповторність і красу міста. Все це стане у пригоді юним програмістам для втілення їх творчого проекту – створення власного сайту.

Категорія: Події | Переглядів: 703 | Дата: 15.12.2014

У грудні минає 75 років з часу створення Івано-Франківської  (Станіславської) області. До цієї дати бібліотекар читального залу Мельник Валентина провела відеорозвідку «Івано-Франківщина: спадщина віків» для учнів 9-Ф класу Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості.

Категорія: Події | Переглядів: 839 | Дата: 12.12.2014

          Тиждень права є чи не першим і чи не наймаштабнішим  правовим заходом, який проводиться в Україні. Він був започаткований 2008 року Указом Президента України і обов’язково включає в себе 10 грудня – День прав людини. Засновники Всеукраїнського тижня права піднімають перед суспільством значимі питання розширення та утвердження особистих прав людини, активно пропагують ідеї рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги.

Категорія: Засідання клубів | Переглядів: 880 | Дата: 08.12.2014

10  грудня 1948 року Організація Об'єднаних Націй прийняла «Загальну Декларацію прав людини», що  стала в XXI ст. найавторитетнішим  джерелом міжнародних норм, щодо прав людини  в світі. Хоч Декларація  була підписана найвпливовішими політиками, вона не мала сили закону, її дотримання не було обов'язковим. Питання в тому – хто робить ці слова реальністю? Відповідь є… Молодь, яка вільно мислить і відмовляється мовчати, яка розуміє, що права людини,це не уроки історії, не слова  на папері – це вибір, що робить кожний з нас щодня, це наша спільна відповідальність – поважати однин одного, допомагати один одному і захищати нужденних. Завдання дорослих - кинути золоте зерно знань, в душі дітей і полити його рясним дощем справедливості.

Категорія: Події | Переглядів: 726 | Дата: 28.11.2014

Міністерство культури України інформує Вас, що починаючи із 1999 року в Україні проводиться Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова» (далі. - Конкурс).

Мета даною Конкурсу є підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих книг, стимулювання й підтримка сучасного літературного процесу, кіно й театру, і як наслідок — наповнення українського ринку конкурентоспроможною літературою, а кіно й театру - якісними українськими фільмами та п'єсами.

Категорія: Події | Переглядів: 809 | Дата: 20.11.2014

« 1 2 ... 62 63 64 65 66 ... 92 93 »
П`ятниця, 19.04.2024, 11:46


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |