Головна » Архів матеріалів

Двадцять перше число березня місяця символічне позначення – Всесвітній день людей із синдромом Дауна.

Кілька років поспіль при обласній бібліотеці для юнацтва діє «Сонячний простір» - спільний проект бібліотеки та громадської організації «Сонячні діти Івано-Франківщини» для розвитку дітей із синдромом Дауна та творча терапія для батьків.

Ці діти живуть  серед нас, мають свої потреби, мрії, сподівання – як і всі ми. Наша місія – допомогти дітям із синдромом Дауна розкрити свій унікальний потенціал і реалізуватися у суспільстві. Цьому сприяють спільно проведені заходи: презентація розмальовки – абетки «Сонечко для Сонечок», виставка картин дівчинки  з синдромом Дауна -  Христини Турко, фото-проєкт 21-ї роботи з дітьми з синдромом Дауна, презентація книги – казки «В країні Сонця», бекстейдж відео-зйомок книги-казки та фотосесії, екранізація короткометражного фільму знятого за мотивами казки та цілий цикл майстер-класів.

Категорія: Події | Переглядів: 2062 | Дата: 21.03.2023

          14 березня  - День українського добровольця. Саме в цей день 2014 року  розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, коли понад п’ять сотень бійців-добровольців Самооборони Майдану вирушили на полігон у Нові Петрівці під Києвом. Завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалось зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Сьогодні добровольці пліч-о-пліч із ЗСУ стоять на смерть заради перемоги.

З нагоди Дня українського добровольця в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва презентовано книжкову виставку «Захисники за велінням серця». Книжкові видання: М. Верес «Танув сніг на морозі», С. Пущенко «Портрети добровольців на війні», І. Родін «Батальйон «Донбас». Записки добровольця», Д. Бура, О. Красовицький «Хроніка війни.2014-2020 » у 3-х т., М. Лазарович «Російсько-Українська війна (2014-2017 роки): короткий нарис»,  С. Лайко «Аеропорт» , Є. Положій  «П’ять секунд, п’ять днів» , «Прикарпатці в АТО», «Добровольчі батальйони» та інші висвітлюють героїзм захисників і захисниць Вітчизни. Це ті воїни, котрі довели свою безкорисливу любов до України, виконали і виконують свій основний обов’язок – її захист від російського агресора. Вони тверді і незламні у своїй вірі та готовності битися  і стояти за неї до кінця.

Щиро дякуємо  всім добровольцям за відданість своїй нації  та вічна пам’ять полеглим в боях.

Категорія: Події | Переглядів: 57 | Дата: 14.03.2023

Літературно-мистецька композиція "Величне слово Кобзаря", підготували учні 1-Б класу початкової школи ім. Софії Русової

Категорія: Події | Переглядів: 63 | Дата: 09.03.2023

Відео-ролик "В нашім серці, у наш час - вічно житиме Тарас" присвячений 209 річниці від дня народження Т.Г. Шевченка.

Категорія: Події | Переглядів: 268 | Дата: 09.03.2023

Всесвітній день письменника.

Категорія: Події | Переглядів: 80 | Дата: 03.03.2023

 

...Чи ідеш ти міською дорогою

А чи стежкою на селі,

Говори українською мовою.

Бо живеш на своїй землі...

Чуєш, як розмоляють соняхи.

Як шумлять густі явори

Як від рідної мови сонячно

Українською говори.

                 (Валентина Бондаренко

Багата і барвиста мова рідного народу, це невмируще джерело, за допомогою якого ми пізнаємо навколишній світ. Саме мова - генетичний код народу, що зумовлює його ментальність. Рідна мова робить нас справжніми представниками нації.

З нагоди Міжнародного дня рідної мови обласна бібліотека для юнацтва організувала speech-тренінг "Пізнаймо в серці рідне слово".

Категорія: Події | Переглядів: 86 | Дата: 21.02.2023

З нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні  обласна бібліотека для юнацтва представляє відео-екскурс «Воїни світла в наших серцях» та презентацію бібліотечної виставки-реквієм «Доки серця палають, Герої не вмирають», які розкривають та проникливо відтворюють усю палітру буремних протистоянь подій 2014 року.

Категорія: Події | Переглядів: 82 | Дата: 17.02.2023

Мероник Андрій

24.02 /  Андрій Мероник. – Чернівці : Книги – ХХІ, 2022. – 328 с.

Фонд обласної бібліотеки для юнацтва поповнився книжкою Андрія Мероника «24.02» - це щоденник війни, якої ніхто не міг собі уявити в ХХІ ст. 

         Автор Андрій Мероник розповідає невигадану  історію про компанію молодих людей, які опинилися посеред  війни без власного на те бажання. Їхні страхи, переживання, небезпека, втома, ракетні обстріли, потужні вибухи. Як кожен із них намагався бути корисним країні. Персонажі книжки діляться своїми думками і переживаннями. Кожен із них  написав щось, чим хотів поділитися і що хотів передати нащадкам. Це окремі історії від окремих людей.

         Тож, щиро дякуємо автору, Андрію  Меронику за подароване літературно-художнє видання та запрошуємо читачів до читання.

Категорія: Події | Переглядів: 60 | Дата: 16.02.2023

12 лютого в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва "Сонячний простір" для діток і батьків творчо об'єднав у спільному майстер-класі з декорування "Стрітенської свічки" та виготовлення "Сердець Перемоги".

Також, всі бажаючі мали можливість долучитися до збору коштів на виготовлення окопних свічок для наших захисників і захисниць ЗСУ.

Діти творили з любов'ю. Майстриня Лілія Насімук, яка подарувала трішечки тепла для діток та батьків, допомагала декорувати святкові "Стрітенські свічки". А працівники обласної бібліотеки для юнацтва підготували для сонячних діток майстер-клас із виготовлення "Сердець Перемоги", які поїдуть до наших мужніх, незламних воїнів ЗСУ. Ці серця, у які дітки вклали краплинку сонечка та часточку душі, зігріватимуть наших воїнів. Віримо в Перемогу!

Категорія: Події | Переглядів: 261 | Дата: 13.02.2023

Громадська організація «Сонячні діти Івано-Франківщини» розпочала роботу в рамках проєктуЕнергія родинимайбутнє дитиниякий впроваджується в рамках благодійної акціїСрібна монетка” 2022.

Цей проєкт реалізується за підтримки Ukrsibbank BNP Paribas Group та у безпосередньому партнерстві з ВБО «Даун Синдром».

Метою проєкту є, надати необхідну психологічну підтримку батькам дітей з синдромом Дауна, щоб допомогти їм відновити свій внутрішній ресурс для розвитку їхніх дітей.

 

Категорія: Події | Переглядів: 37 | Дата: 06.02.2023

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 92 93 »
Субота, 20.04.2024, 09:29


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |