Головна » Події » Творча зустріч з лауреатами обласної літературної премії ім. Василя Стефаника та міської премії ім. Івана Франка в галузі літератури 2015р.
01.10.2015
Творча зустріч з лауреатами обласної літературної премії ім. Василя Стефаника та міської премії ім. Івана Франка в галузі літератури 2015р.

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася творча зустріч з лауреатами обласної літературної премії ім. Василя Стефаника та міської премії ім. Івана Франка в галузі літератури 2015 року.

До книгозбірні на зустріч з учнями 11-Ф класу обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості завітали:

 

- завідувач кафедри слов’янських мов Інституту філології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, заслужений працівник освіти, перекладач, доктор філологічних наук, професор Микола Лесюк. Цьогоріч він став одноосібним лауреатом обласної літературної премії ім. В. Стефаника за монографію «Становлення і розвиток української літературної мови в Галичині». Дана монографія є першою і наразі єдиною працею в українському мовознавстві, яка відтворює цілісну картину становлення, формування та розвитку української літературної мови у Галичині у період від кінця 18-того століття до 1939 року.

 

- письменник, літератор з Івано-Франківська, лауреат міської літературної премії ім. І.Франка за детективно-психологічний роман «Двадцять років причетності» - Василь Тулай;

 

- поет, журналіст, керівник надвірнянської літературної студії «Бистрінь» ім. Н. Чира, лауреат міської літературної премії ім. І.Франка за поетичну збірку «Мадонна Майдану (очікування Різдва)» - Олександр Букатюк;

 

- голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України, письменник, літературний критик – Євген Баран, який поділився думками про творчість колег-письменників, з якими спілкується упродовж багатьох років та особистими враженнями від їх творів.

 

- письменниця, поетеса, новелістка, кінодраматург, відповідальний секретар Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України – Марія Вайно;

Творчу зустріч доповнила бібліотечна виставка  «Нові зірки у сузір'ї Стефаника і Франка».

 

Категорія: Події | Переглядів: 623 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 28.03.2024, 11:44


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |