Головна » Події

Стрітення Господнє – це свято зустрічі людини з Богом, зустрітися з Богом у нашому серці, зустріти Бога в тій людині, яка поруч із нами, зустрітися з Богом, який є любов’ю.

Саме в цей день в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася літературна стрітенська зустріч «Книгою призначена зустріч» із письменниками Прикарпаття Ольгою Деркачовою, Марією Ткачівською, Оксаною Кузів, Ярославом Ткачівським. Названі автори неодноразово виходили переможцями обласного моніторингу рейтингу «Краща книга року в молоді Прикарпаття». Дослідження проводилося методом опитування, серед молодих читачів області використовуючи експрес-анкети.

Категорія: Події | Переглядів: 950 | Дата: 17.02.2017

«Тiльки той щасливий, хто любов'ю сяє,

в свiтi ж без любовi i життя немає»

                                                   В. Сосюра

Кохання – найзагадковіше з усіх людських почуттів. Дивно, як малесеньке слово може містити у собі такий глибокий зміст. Різні віки, різні мови... все різне. Єдине – кохання. Саме 14 лютого, ми звертаємось до теми кохання, бо це надзвичайний день – День Святого Валентина – Всесвітній день закоханих.

Категорія: Події | Переглядів: 649 | Дата: 16.02.2017

Великий китайський філософ і мудрець Конфуцій сказав: «Світом правлять не закони і слова , а знаки і символи». І справді , символіка оточує нас на кожному кроці від звичних емблем різних торгових марок, фірм до обов´язкових атрибутів кожної незалежної держави – прапора, герба та гімну. Ця символіка відображає сутність тієї землі на якій проживає її народ, його світогляд, його  місце на планеті, історичну місію. Для всього світу державна символіка це своєрідна візитна картка, яка наочно демонструє минуле і сьогодення народу .

Категорія: Події | Переглядів: 647 | Дата: 03.02.2017

Обласна бібліотека для юнацтва спільно з Івано-Франківським ліцеєм-інтернатом для обдарованих дітей із сільської місцевості провели розколяду.  Вже стало хорошою традицією проводити щорічно у ліцеї розколяду, у якій брали участь учні всіх класів. Ось і цього річ вихователями Яцищин С.В., Галяном Т.В., Паснак М.В., Купчак І.А., учнями 10-Б, 10-І, 10-П, 8-І класів, у рамках проектів «Криниця душі народної» та «До Господа – через молитву й пісню»,  було проведено розколяду «Кутя в макітрі, трепетна свіча та коляда, що лине аж до неба…»

Сповнені різноманітних пісенних барв, звучали колядки, віншування. Молодь славила новонародженого Ісусика, співали Йому: «Осанна! Слава Богові!».  Славили колядками, підносилися серцем до небес, просячи у Бога благословення на Новий рік, щоб Господь дарував щасливий вік. Хлопці завітали з вертепом, дівчата – з меланкуванням. Було цікаво та весело. Бібліотекар читального залу обласної бібліотеки для юнацтва, керівник молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця» Тамара Цісельська презентувала ліцеїстам народознавчу виставку «Новорічно-різдвяна магія».

Категорія: Події | Переглядів: 750 | Дата: 02.02.2017

https://www.youtube.com/watch?v=SjEf4kqn-Dg
Категорія: Події | Переглядів: 416 | Дата: 27.01.2017

Минає рвучко рік за роком,

Нестримно дні пливуть,

І у віки залізним кроком

Герої Крут ідуть.

І креслять їх осяйні тіні

В безсмертя славну путь.

В віках віків бійці нетлінні

Герої Крут не вмруть.

         В обласній бібліотеці для юнацтва презентовано виставку-пам’ять «Їм у віках судилося безсмертя», з нагоди вшанування Дня пам’яті Героїв Крут.  99 років тому історія України закарбувала на своїх скрижалях новий символ, який став невід’ємною частиною пам’яті українського народу. Цей символ – Крути! Символ непохитності, патріотизму та всеосяжної любові до Батьківщини.

Категорія: Події | Переглядів: 684 | Дата: 26.01.2017

Що я читаю? Читанку природи  

й апокаліпсис миру та війни,

вивчаю хрестоматію народу

і віршами захоплююсь весни.

Євген Гуцало

 

 

Євген Гуцало (14 січня 1937р. – 4 липня 1995р.) – український письменник, журналіст, поет і кіносценарист, лауреат Державної премії України ім. Т.Г. Шевченка, літературної премії ім. Ю. Яновського, його книги перекладені багатьма мовами світу. Доробок Є. Гуцала – один із найбагатших кількісно і найрізноманітніших жанрово в українській літературі 2-ї половини ХХ ст. Євген Гуцало ввійшов до плеяди українських письменників – шістдесятників. Впродовж того десятиліття йому вдалося себе зреалізувати разом з Ліною Костенко, Миколою Вінграновським, Іваном Драчем, Григіром Тютюником – творити новнітню українську літературу.  

Категорія: Події | Переглядів: 646 | Дата: 12.01.2017

         Щиро вітаємо Вас з Новим 2017 роком та великим християнським святом – Різдвом Христовим!

         Нехай Новий рік буде щедрим на цікаві плани, нові досягнення та професійні перемоги.

         Бажаємо, щоб Різдвяна зоря запалила у ваших серцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії!

         Нехай разом із колядою увійдуть до вашої оселі гаразди і достаток, у родину – мир та злагода. Щедра кутя на вашому столі стане символом здоров’я і добробуту, сімейного затишку Вам і вашим рідним!

         З Новим роком! З Різдвом Христовим!

 

 

З повагою

 

директор та колектив

Івано-Франківської обласної

бібліотеки для юнацтва

Категорія: Події | Переглядів: 629 | Дата: 28.12.2016

Ой, хто, хто Миколая любить,

Ой, хто, хто Миколаю служить,

Тому святий Миколай,      

На всякий час помагай, Миколаю!  

                За кілька днів до дітей завітає святий Миколай, на якого вони чекали майже цілий рік, але отримати подарунок сподіваються також багато дорослих, бо переконані, що Миколай прислухається до прохань усіх, хто звертається до нього.

         З неба святий Миколай усе бачить, він любить усіх, але знає, що чемність та щирість прикрашають людину краще за всякі оздоби.

Категорія: Події | Переглядів: 613 | Дата: 16.12.2016

Добігає до завершення 2016 рік, який  на Прикарпатті проголошено Роком Івана Франка.  Франковий рік… рік генія, ім’я якого з любов’ю і шаною вимовляє людство. Людина надзвичайної долі і великого таланту, яка здобула світову славу. Він залишив нащадкам цілу духовну скарбницю, повну перлин мудрості і краси.

         Впродовж року в обласній бібліотеці для юнацтва відбувалася ціла низка літературно-мистецьких заходів, присвячених 160-й річниці від дня народження Івана Яковича Франка. Завершив цикл заходів брейн-ринг за творчістю Великого Каменяра.

Категорія: Події | Переглядів: 752 | Дата: 16.12.2016

« 1 2 ... 38 39 40 41 42 ... 77 78 »
П`ятниця, 26.04.2024, 03:29


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн